Högtid för studentpresenter

Publicerad
Uppdaterad

Klockan tickar förvånansvärt stadigt och lugnt, till synes obrydd av omvärldens stök, Natomedlemsskapet, krig eller klimathot. Studenttiderna är här och vad passar bättre än ett armbandsur när det kommer till att definiera kontroll, identitet och statusmarkör för de som tar klivet ut i vuxenvärlden. Stordåd kommer uträttas även av den här årskullen. Realtid säger grattis till studenten i förskott genom stylisten Henrika Bonns och fotografen Lennart Weibulls urval av klassiska tidspjäser från tidningen Icon nr 1 2022.

Tank Must XL

Klassisk armledssmycke med feminina drag i sitt större utförande. Har mekanisk urverk med automatik. Passar till en person med akademiska ambitioner kanske juridik eller biomedicin.

Annons

Cirkapris, 42 000 kr av Cartier

 


241798 Maverick large black edition,

Annons

Klocka för en känslig men ändå tuff person, byggd för aktiva livsstilen. Schweizisk precision och tåligt yttre döljer ett ömtåligt inre. Till en sökare som snart pluggar ekonomi eller marknadsföring i väntan på möjligheten att segla över atlanten som gast.

Cirkapris: 6 295 kr av Victorinox

Annons

Superocean

Klocka för person med koll på läget, inget lämnas åt slumpen och risker som tas är noga kalkylerade. 42 mm boett med stil som håller i decennier. För en driven och rak ledare med aptit på livet. Vi gissar ett klassiskt program inom ekonomi i Lund eller Uppsala.

Cirkapris 39 100 kr av Breitling

WA0376-264-203

Extra allt, med gulddublé, klassisk bling att matcha med Addidasoverallen. Passar alla som vågar, men vi tror att det finns en stark vilja att uttrycka sig, och att det inte är den enda klockan i garderobslådan.

Cirkapris 4 399 kr av Thomas Sabo.

Datejust

När det bästa kanske inte räcker till, när bäraren vet vad som krävs för att lyckas i tillvaron. Studier utomlands väntar med all säkerhet, internationell handel eller klassisk musik.

Från cirka 138 800 kr av Rolex

Big pilot’s watch, 

Klassiker som tröst åt en person som inte riktigt nådde upp till slutbetygen, men som ändå alltid verkar klara sig i tillvaron. Energin verkar på något sätt alltid jobba för, inte mot den här personen. Vi tror på en bana inom marknadsföring och ekonomi kanske passar bäst.

Prisindikation 145 000 kr av IWC

Sussex Mid

Det här är en klocka för kloka föräldrar med en tydlig bild av förhållandet mellan kvalitet och pris. En uppmaning till bäraren att man får bre sin egen räkmacka, under tiden kan man lika gärna ha något snyggt på armen.

Cirkapris 2 490 kr av Gant

 

Chronoscope, 92 000 kr, Omega

Snygg smart och välavvägd. Prylarna som denna student har är få men väldefinierade. Inget lämnas åt slumpen och investeringshorisonten är lång. Karriären är spikrak, men först Handels…

Cirkapris 92 000 kr av Omega

 

Royal

Rolexkusinen som går åt det instrumentella. Personen som ska få den här klockan kan sin militärhistoria och ska med all säkerhet in på officershögskolan.

Cirkapris 33 060 kr av Tudor


SUB ocean plastic

Återvunnen havsplast är råvaran till den här klockan för studenten som ska bli hållbarhetskonsult eller UX-designer. Redan nu är bostaden i Midsommarkransen fixad men först ett surfläger i Biarritz i sommar.

Cirkapris 1 395 kr av Triwa

Annons