MarknaderNyhet

Historiskt trendbrott i e-handeln

Publicerad
Uppdaterad

Efter två exceptionellt starka e-handelsår tappar e-handeln i omsättning under årets först kvartal. Minskningen med 8 procent ska dock sättas i relation till förra årets rekordtillväxt. Vinnarbranschen är återigen apoteksbranschen, som ökade med 13 procent jämfört med samma kvartal förra året.

Realtid.se

Många branscher utmanades under det första kvartalet 2022. Enbart tre branscher växte under perioden; apoteksvaror med 13 procent, kläder och skor med 3 procent och bygghandel med 2 procent. Tuffast var kvartalet för dagligvaruhandeln på nätet, som minskade med 19 procent, tätt följd av kategorierna sport och fritid och böcker och media, som båda tappade 15 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

–Trots det här hacket i kurvan finns det ingen anledning att tro något annat än att e-handeln kommer att fortsätta att växa över tid, som den gjort under många år, säger Mathias Krümmel, vd för PostNord Sverige i en skriftlig kommentar.

E-barometern Q1 fokuserar på hållbarhet och begagnathandel mellan konsumenter. 26 procent av e-handelskonsumenterna har handlat begagnat den senaste månaden och 40 procent har sålt en begagnad vara det senaste året.

Annons

 

Annons