FinansNyhet

Hidden Dreams når milstolpe – närmare målet att starta 50 bolag på fem år

Grundarna av Hidden Dreams, från vänster: Fabian Assarsson (vd), Maria Norberg (COO), Johan Lindblad (CTO). Foto: Sebastian OrestenGrundarna av Hidden Dreams, från vänster: Fabian Assarsson (vd), Maria Norberg (COO), Johan Lindblad (CTO). Foto: Sebastian Oresten
Grundarna av Hidden Dreams, från vänster: Fabian Assarsson (vd), Maria Norberg (COO), Johan Lindblad (CTO). Foto: Sebastian Oresten
Publicerad

Hidden Dreams växer med sex nya bolag, vilket tar bolaget närmare det mål som definierades 2019 om att skapa 50 bolag inom fem år.

Marlène Sellebråten

Hidden Dreams, ett av ett flertal investeringsbolag som backas av serieentreprenören Saeid Esmaeilzadeh, har startat sex nya bolag som har som fokusområde att omvandla ineffektiva processer inom organisationer till resursbesparande eller intäktsökande digitala lösningar. Dessa sex nya bolag kommer att vara verksamma inom Insurtech, flygindustrin, regelefterlevnad av arbetsmiljökrav, legaltech och tillverkningsindustrin. Det framgår av ett pressmeddelande.

När Hidden Dreams startades av serieentreprenören Saeid Esmaeilzadeh och KTH-studenterna Fabian Assarsson, Maria Norberg och Johan Lindblad 2019 var målet för bolaget, som utvecklar B2B-orienterade Software-as-a-Service som löser dolda problem, att starta 50 bolag på fem år. Hittills har bolaget hunnit starta sammanlagt 12 bolag.

– Målet för Hidden Dreams är att starta 50 bolag på fem år så vi är väldigt glada över att nå ytterligare en milstolpe som tar oss närmre det målet. Det är en stor bredd bland våra bolag och det grundar sig i att vi inte riktar in oss mot någon särskild bransch. Vi tycker manuella arbetsprocesser, eller vad vi kallar dolda problem, kan vara intressanta oavsett vart vi hittar dem. Däremot grundar vi bara B2Bbolag, konsumentbeteenden är väldigt oförutsägbara så vi försöker hålla oss borta från de lite sexigare tech-innovationerna som voi eller klarna, säger Maria Norberg, COO & partner på Hidden Dreams, i en skriftlig kommentar.

Annons

De sex nya bolagen är Wisello inom tillverkningsindustrin, med Amanda Axman som vd; Abacube inom Insurtech med Ludvig Edlund som vd; Tribitum inom legaltech med Fadel Dabaja som vd; samt Bolag X inom tillverkningsindustrin med en pågående vd-rekrytering, Bolag Y även den i tillverkningsindustri med Felix Dellner som vd och Bolag Z inom flygindustrin med en tillsatt men ej kommunicerad vd.

I maj lanserade även Hidden Dreams entreprenörsprogrammet Dream Catcher Academy, som går ut på att fem personer startar fem bolag på fem månader.

Annons