FinansNyhet

H&H vässar sitt Public Affairs-erbjudande

Publicerad

Hallvarsson & Halvarsson knyter till sig energiexperten Bo Diczfalusy som blir Senior Adviser vid avdelningen för Public Affairs på Hallvarsson & Halvarsson. "Just hållbarhetsfrågor tror jag har kommit hit för att stanna, inte minst i den yngre generationen"  säger han till Realtid.

Miriam Istner-Byman

Bo Diczfalusy kommer närmast från regeringskansliet där han varit departementsråd på Miljö- och energidepartementet och kanslichef för Energikommissionen. Bo har arbetat med energifrågor sedan 1970-talet och har bland annat varit energiråd i Bryssel, talesperson för energi- och klimatfrågor för Industriförbundet och chef för Directorate of Sustainable Energy Technology and Policy på International Energy Agency i Paris.

Bo Diczfalusy kommenterar:

Vilken blir din nya roll?

Annons

– Jag är Senior Adviser vid avdelningen för Public Affairs och kommer främst att arbeta med frågor om energi- och klimatpolitik och frågor som hör samman med det.

Varför väljer du att börja just på Hallvarsson & Halvarsson?

– Jag pensionerade mig från Regeringskansliet i somras och beslöt att starta eget. Jag har goda tidigare erfarenheter av Hallvarsson & Halvarson, och blev intresserad när de frågade om vi kunde samarbeta. 

Annons

 Var det ett självklart val för dig att börja på pr-byrå?

– Nej, egentligen inte; huvuddelen av mitt liv har jag arbetat som "byråkrat", antingen i departement och myndigheter eller i näringslivets organisationer. Men med stigande ålder har jag blivit allt mer varse om betydelsen av kommunikation och nätverksbyggande. Jag ser fram emot en spännande lärprocess för egen del, men hoppas förstås också kunna  bidra med det jag kan.

Vilka erfarenheter och kunskaper tar du med dig från Regeringskansliet?

Annons

– Jag har stor erfarenhet av hur det offentliga Sverige fungerar, hur regeringsbeslut kommer till och vem som har ansvar för vad. Jag har också varit EU-förhandlare i Bryssel, och har bra koll på hur EU-maskineriet fungerar. Men framför allt har jag ett jättestort nätverk, både i Sverige och Internationellt, efter mer än 40 år i energibranschen.

Finns det ett stort intresse hos organisationer och företag att få insyn i energifrågor?

– Det tror jag absolut. Inte minst frågor om elektrifiering, digitalisering och automatisering hör ju ihop, liksom energi-, miljö- och klimatfrågor. Just hållbarhetsfrågor tror jag har kommit hit för att stanna, inte minst i den yngre generationen.

Annons