Annons

Annons

Hexagon.jpg

Bild: Hexagon
Bild: Hexagon

Hexagon köper franska Spring Technologies

Mätteknikföretaget Hexagon köper Spring Technologies och kommer därmed att kunna erbjuda bearbetningsprocesser inom flera olika tillverkningssektorer.

Spring Technologies är en mjukvaruleverantör specialiserad på integrerade lösningar för optimering av bearbetningsflödet genom maskinverktygssimulering, verifiering och optimering av verktygsbanor samt maskinverktygshantering. Företaget har levererat CNC-lösningar (Computer Numerical Control) för verktygsmaskiner i mer än 30 år.

Företaget har cirka 100 anställda med kontor i Frankrike ochUSA, Tyskland och Kina. Företaget kommer att tillhöra divisionen Hexagon Manufacturing Intelligence som en del av verksamheten för CAD/CAM och mjukvara för tillverkning.

– Tillverkningen måste vara smart om den ska producera nästa generations produkter till lägre kostnader. Förvärvet av Spring Technologies stärker vår ACE-strategi (Autonomous Connected Ecosystem) som syftar till att möjliggöra den smarta fabriken. Maskinbearbetningssimulering är väsentlig för att koppla samman den fysiska världen med den digitala och uppnå autonomi, vilket är fundamentalt för att leverera smarta fabrikslösningar, säger Ola Rollén, vd för Hexagon, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons