Annons

Annons

Hexagon förvärvar Agtek

Hexagon förvärvar det amerikanska mjukvaruföretaget Agtek. "Agteks historik av att utveckla banbrytande, lättanvända produkter gör dem till ett viktigt tillskott till Hexagons teknologiportfölj inom tung byggindustri", säger Hexagons vd och koncernchef Ola Rollén. 

Hexagon offentliggör i dag förvärvet av Agtek, ett amerikanskt mjukvarubolag specialiserat på planerings- och produktivitetslösningar inom den tunga byggindustrin.

- Detta förvärv ger byggbolag en omfattande lösning för byggprojektledning, med anslutning till byggarbetsplatsen. Agteks historik av att utveckla banbrytande, lättanvända produkter gör dem till ett viktigt tillskott till Hexagons teknologiportfölj inom tung byggindustri, säger Hexagons vd och koncernchef Ola Rollén. 

- Då vi rör oss mer emot en uppkopplad värld kommer byggprojekt bli allt mer digitala, med fokus på intelligenta arbetsflöden, förvaltning av tillgångar och samarbete. Förvärvet av Agtek återspeglar Hexagons åtagande att integrera intuitiva lösningar av 3D-kontrollsystem som minimerar inlärningstiden och implementeringskostnader för yrkesverksamma inom byggbranschen. Agteks lösningar kommer även addera värde till vår företagsövergripande mjukvara för byggledning, HxGN SMART Build, som används för att förhindra kostnads- och tidsöverskridanden, fortsätter han.   

Annons

Annons

Agtek konsolideras från och med idag. Förvärvet har ingen betydande inverkan på Hexagons räkenskaper, framgår det av pressmeddelandet.

Agtek, med huvudkontor i Livermore, Kalifornien, är utvecklaren av Earthwork 4D, en komplett lösning för estimering, modellering och produktionsuppföljning för byggbolag. Målet med Agteks produkter är att strömlinjeforma byggbolagens arbetsflöden för estimering och projektledning, genom att använda en uppkopplad, grafisk, programvara som kan delas mellan kontoret och byggarbetsplatsen. 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons