Cecilia Beck-Friis, vd för Hemnet. Foto: Hemnet
Cecilia Beck-Friis, vd för Hemnet. Foto: Hemnet
Börs

Hemnet flyttar in på börsen

Hemnet genomför en börsintroduktion och noteras på Nasdaq Stockholm.

Uppdaterad 2021-04-08
Publicerad 2021-04-08

Erbjudandet förväntas bestå av befintliga aktier i bolaget som erbjuds av säljande aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hemnets huvudägare är det amerikanska riskkapitalbolaget General Atlantic som köpte Hemnet i slutet av 2016 tillsammans med bland andra Sprints Capital. Priset var då omkring 2 miljarder kronor. 

–Jag är stolt över att kunna tillkännage vår avsikt att notera Hemnet på Nasdaq Stockholm. Hemnet har utvecklats till ett "win-win"-koncept för hela bostadsmarknaden genom att skapa den bästa möjliga upplevelsen och produkterna för våra besökare och affärspartners. Detta har lett till en stark finansiell utveckling med en årlig genomsnittlig försäljningstillväxt på ungefär 21 procent mellan 2018 och 2020 och en justerad EBITDA-tillväxt på cirka 21 procent under samma period, säger Cecilia Beck-Friis, Hemnets vd i en skriftlig kommentar.

Cecilia Beck-Friis har varit vd sedan i oktober förra året.

Nasdaq Stockholms bolagskommitté har bedömt att Hemnet uppfyller gällande noteringskrav. Nasdaq Stockholm kommer att godkänna en ansökan om upptagande till handel av bolagets aktier på Nasdaq Stockholm, under förutsättning att vissa standardmässiga villkor uppfylls. Beroende på marknadsförhållanden förväntas erbjudandet och noteringen slutföras under andra kvartalet 2021.

Förutsatt att bolaget går vidare med börsintroduktionen kommer aktierna att erbjudas till allmänheten i Sverige och institutionella investerare i Sverige och utlandet.

Registrerade fastighetsmäklare kan komma att beaktas särskilt vid tilldelningen. Anställda i Hemnet ges förtur vid allokeringen till ett värde uppgående till 30 000 kronor per anställd.

Hemnets nettoomsättning uppgick till 544 miljoner kronor under 2020.

Morgan Stanley, Carnegie Investment Bank  och Citigroup  är Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners i börsintroduktionen. Barclays Bank Ireland PLC och Nordea är Joint Bookrunners. Roschier Advokatbyrå och Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP är legala rådgivare till bolaget. Linklaters Advokatbyrå & Linklaters LLP är legala rådgivare till Managers.

 

Platsannonser