Annons

Annons

Caroline_Arehult.jpg

Caroline Arehult tar över vd-posten i Hemfosa efter Jens Engwall under hösten som kommer.

Hemfosa rekryterar ny vd

Caroline Arehult blir ny vd för Hemfosa Fastigheter. Hon kommer närmast från Skanska Fastigheter. Företrädaren Jens Engwall utses samtidigt till vd i Nyfosa, dotterbolaget som ska knoppas av till börsen.

Styrelsen har beslutat utse Caroline Arehult till ny vd för Hemfosa Fastigheter. Caroline Arehult är idag vd för Skanska Fastigheter Stockholm och har gedigen erfarenhet från ledande positioner inom fastighetssektorn, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Hemfosas nuvarande vd Jens Engwall utses samtidigt till vd i det nybildade dotterbolaget Nyfosa, det dotterbolag i Hemfosa som planeras delas ut och noteras före årets slut.

VD-skiftet kommer att ske under hösten 2018.

Annons

Annons

– Hemfosa står inför en spännande framtid med pågående process att förbereda en delning av verksamheten i två noterade bolag. Med den förändring vi idag offentliggör får vi det bästa av två världar. Jens Engwall utses till vd i det nybildade dotterbolaget Nyfosa, och bidrar där med sin unika kompetens av opportunistiska fastighetstransaktioner. Han kvarstår även som styrelseledamot i Hemfosa. Vi är samtidigt mycket glada över att rekrytera Caroline Arehult som ny vd i Hemfosa. Hennes kompetens, erfarenhet och ledaregenskaper kommer att bli en stark motor till Hemfosas fortsatta utveckling som specialist på samhällsfastigheter, säger Bengt Kjell, styrelseordförande i Hemfosa Fastigheter.

– Jag är väldigt stolt över den resa vi tillsammans genomfört på Hemfosa. Jag är övertygad om att Caroline Arehult kommer förvalta och utveckla både verksamhet och företagskultur på Hemfosa på ett utomordentligt sätt. Jag känner samtidigt ett stort engagemang för att leda Nyfosa som ett nytt snabbfotat transaktionsintensivt fastighetsbolag, säger Jens Engwall.

Caroline Arehult är utbildad civilingenjör inom bygg- och fastighetsekonomi vid KTH och Tekniska högskolan i Hamburg. Hon är idag verksam som vd för Skanska Fastigheter Stockholm där hon är ansvarig för den kommersiella projektutvecklingen. Innan dess har hon haft ledande positioner inom Skanska som bland annat uthyrnings- och marknadschef, fastighetschef och fastighetsutvecklare.

– Jag har haft en fantastisk tid på Skanska med många spännande roller under mina snart 20 år i bolaget, men nu är det dags för mig att gå vidare. I Hemfosa ser jag en fantastisk möjlighet att få ta över efter det fina jobb som Jens Engwall gjort, och bygga vidare på det. Mitt intryck av Hemfosa är att företagskulturen är präglad av entreprenörskap och ett stort eget ansvar, väldigt lik den kultur jag själv kommer ifrån och trivs i. Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor fortsätta utveckla Hemfosa och hitta vår väg framåt, säger Caroline Arehult.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons