Finans Nyhet

Heart Aerospace fyller på kassan med 107 miljoner dollar

Taggar i artikeln

Heart Aerospace
Publicerad
Uppdaterad

Den svenska hybrid-elektriska flygplanstillverkaren Heart Aerospace har tagit in totalt 107 miljoner dollar i finansiering av serie B.

Realtid.se

Bland nya investerare finns Sagitta Ventures, en dansk investerare fokuserad på företag i tidiga skeden. Andra investerare inkluderar Air Canada, Breakthrough Energy Ventures, European Innovation Council Fund, EQT Ventures, Lowercarbon Capital, Norrsken VC, United Airlines och Y Combinator. Det framgår av ett pressmeddelande.

EQT Ventures partner Ted Persson kommer nu att ta plats i företagets styrelse.

Heart Aerospace har för avsikt att använda pengarna för att bygga upp sin verksamhet ytterligare och göra framsteg mot typcertifiering av företagets första hybridelektriska flygplan, ES-30. ES-30 är ett regionalt flygplan med en sittkapacitet på 30 passagerare som erbjuder lägre utsläpp, lägre buller och lägre driftskostnader på kortdistanssträckor än nuvarande konventionella flygplan.

Annons

ES-30 är för närvarande det enda hybrid-elektriska flygplanet i sin storlek med en aktiv typcertifikatansökan hos Europeiska unionens luftfartssäkerhetsbyrå, EASA. Fokus under det kommande året kommer att ligga på utvecklingen av Heart Aerospaces hybridelektriska drivlina.

Heart Aerospace har 250 beställningar på ES-30, med optioner och köprätter för ytterligare 120 plan. Företaget har också avsiktsförklaringar för ytterligare 191 flygplan.

Annons