Här är Teslas nya storsatsning – i Göteborg

Taggar i artikeln

Tesla
Den nya anläggningen är 3 300 kvadratmeter stor, finns på Hisingen i Göteborg och kompletterar Teslas övriga center i Mölndal, Norrköping, Segeltorp, Upplands Väsby, Uppsala och Umeå.
Publicerad
Uppdaterad

Nu lanserar Tesla ett helt nytt Teslacenter i norra Göteborg – och satsningen blir Sveriges största till ytan. På centret sköter Tesla både service och försäljning, men några av de nyanställda medarbetarna kommer även att tillhöra det mobila teknikteamet som sköter service på plats hemma.

Anders Frick

Den nya anläggningen är 3 300 kvadratmeter stor, finns på Hisingen i Göteborg och kompletterar Teslas övriga center i Mölndal, Norrköping, Segeltorp, Upplands Väsby, Uppsala och Umeå. Av de 22 anställda som finns på plats när centret nu öppnar tillhör 15 serviceteamet samt sju personer Teslas showroom. Ytterligare ett tiotal personer kommer att rekryteras, och flera av dem kommer att tillhöra Teslas mobila serviceteam. Det berättar Maria Lantz, kommunikationsansvarig på Tesla i Sverige.

Maria Lantz, kommunikations-ansvarig på Tesla i Sverige.

– Vi bygger våra Teslacenter och utökar våra team i takt med att bilparken växer. Nu finns det över 31 000 Teslabilar i Sverige och därför fortsätter vi att etablera fler anläggningar. Enbart under det senaste året har servicekapaciteten fördubblats, säger Maria Lantz till Realtid.

Annons

Många av serviceåtgärderna genomförs dock inte på Teslas center utan av företagets mobila tekniker. Det handlar om servicepersonal som åker dit Teslaägaren befinner sig, hemma eller på jobbet, och där servar bilarna. Idag genomförs ungefär 40 procent av alla servicearbeten av dessa mobila servicetekniker.

– Detta är en väldigt uppskattad tjänst eftersom bilägarna inte behöver ta sig till något center. Att förflytta sig i en storstad kan ju som bekant ta jättelång tid, och vi har en extremt hög kundnöjdhet med våra mobila servicetekniker, säger Maria Lantz.

Även Teslas laddnätverk har på senare tid utökats, och Tesla drar nu ifrån ytterligare jämfört med konkurrenterna. I våras hade Tesla ungefär 700 snabbladdare tillgängliga i Sverige, men i dagsläget har den siffran ökat till över 800.

Annons

Annons