Max Matthiessen
Foto: Max Matthiessen
Finans

Här är Max Matthiessens nya ledningsgrupp

För att förverkliga målet är att bli dubbelt så stort inom tre-fem år har Max Matthiessen utsett en ny ledningsgrupp.

Uppdaterad 2021-07-01
Publicerad 2021-07-01

Som en del av bolagets tillväxtstrategi rör Max Matthiessen om i ledningsgruppen med bland andra en ny chef för affärsområdet Liv och pension, en ny CFO och en ny CMO. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Johan Keding, en bakgrund från Söderberg & Partners och Aon, blir ny chef för bolagets största affärsområde, Liv och pension. Även nye CFO:n Erik Skoog har en bakgrund från riskhanterings- och pensions-rådgivningsbolaget Aon, där han är CFO för Norden samt Co-CEO. Han tillträder i november. Karin Askell, med en bakgrund som varumärkeschef i SPP Storebrand och under drygt tio år i Handelsbanken, blir ny chief marketing officer. 

Ledningsgruppen består även av Sebastian Siegl, som anställdes i oktober som chef för kapital- och förmögenhetsförvaltning och Anna-Lena Olsson, chef för IT och Affärsutveckling (CIO) sedan maj. Sedan tidigare ingår även Joakim Fick, chef compliance, Fredrik Berg, chef sakförmedling, Carina Hopstadius, chef HR samt vd och koncernchef Jacob Schlawitz, i lednkingsgruppen. Fram till november även Anna Berg, CFO samt Henrik Källén tf operativ chef COO.

– Vi vill bli marknadsledande inom fyra prioriterade områden – liv och pension, kapitalförvaltning, private banking och tillväxt inom sakförsäkring. För att ta oss dit har vi förändrat ledningsgruppen som nu är redo för att ta bolaget till en ny nivå och förbättra kundupplevelsen, säger Jacob Schlawitz, Max Matthiessens vd sedan nio månader, i en presskommentar. Vi har nu en väl sammansatt ledningsgrupp och ett bra team för de förändringar och förbättringar vi planerar göra för våra 150 000 kunder runt om i hela Sverige.

Målet är att Max Matthiessen ska bli dubbelt så stort i Sverige inom tre-fem år. Antalet kundmöten ska under perioden fördubblas, från dagens 50 000 om året till 100 000.

Platsannonser

Logga in