Premium
"Vii håller nu på att utvärdera flera potentiella samarbetspartners som kan möta våra kunders behov. Om det finns en aktör med väldigt bra produkter, varför ska vi bygga produkterna själva? Vi tror att det är enklare att slå oss ihop med de bästa," säger Jacob Schlawitz, Max Matthiessens vd sedan åtta månader. Foto: Max Matthiessen
Karriärporträtt

Via Elfenbenkusten till Stureplan – nu ska Jacob Schlawitz bygga ut Max Matthiessen

Fördubbla antalet kundmöten och göra ”produkter för multimiljonärer” tillgängliga för vanligt folk. Det är viktiga ingredienser i receptet för Max Matthiessens tillväxt, enligt vd Jacob Schlavitz som inte utesluter expansion utomlands.  

Uppdaterad 2021-06-24
Publicerad 2021-06-22

”Max Matthiessen går in i ny expansiv fas – ny vd och styrelseordförande utsedda”, meddelade den nya ägaren Nordic Capital i höstas.

Styrelsen toppades med Per E. Larsson, tidigare bland annat vd för OMX och Borse Dubai, numera även ordförande i Intrum.

Men den som mer handgripligt förväntas lotsa Max Matthiessen in i den nya ”...

Vill du läsa vidare?
Det här innehållet är en del av Realtid Premium. Med vår Premium-tjänst får du:
  • Tillgång till allt vårt innehåll på Realtid
  • Nyheter, analyser, granskningar och reportage för beslutsfattare
  • Tillgång till Realtids arkiv sedan 2004
  • Exklusiva erbjudanden från KTH Executive School och Lexly
Köp Premium
Redan medlem?
Faktaruta:

Namn: Jacob Schlawitz

Familj: En fantastisk fru som är min soulmate, mitt ankare och en person jag litar till 100 procent på samt tre fantastiska barn som är 13, 14 och 16 år.

Bor: I Danderyd.

Läser: Jag läser och diskuterar en bok tillsammans med min son – "Inte bara kaviar" av Johannes Mario Simmel. Den handlar om motståndsrörelsen i Marseille under andra världskriget.

Bästa resmål: Alltid något nytt.

Bästa tv-programmet/serien: Jag ser ”Drive to Survive”, en serie som handlar om Formel 1. Credit Suisse hade ett Formel 1-team en gång i tiden. Och jag kan lite grann förstå konkurrensen. Den som vinner är 1 sekund snabbare än den sämsta. Det är så små skillnader, det handlar om perfektionism och hela teamet måste prestera.  

Favoritmaträtt: Jättesvårt. Jag gillar mat och att göra mat när jag har tid. Rimmad lax och dillslungad potatis är fantastiskt. För övrigt tycker jag också det är roligt med toast skagen. För det äter man faktiskt inte i Skagen.

Språkkunskaper: Danska, franska, tyska, engelska och svenska – fast folk tror jag pratar danska när jag pratar svenska.

Dold talang: Min dolda talang är väl mitt fokus. Jag tänker på det jag gör hela tiden. Jag vet inte om det är en talang eller ett problem.

Mest stolt över: Mina barn 

Platsannonser

Logga in