FinansNyhet

Här är Erik Selins nya investering

Erik SelinErik Selin
”Jag är väldigt glad över, och ser fram emot möjligheten att få vara med och stärka bolaget ytterligare”, säger Erik Selin i en kommentar.
Publicerad
Uppdaterad

Finansmannen Erik Selin har genomfört en ny investering, inkassobolaget Alektum Group. Han blir vid sidan av ägare också partner. 

Rikard Jansson

– Erik personifierar allt vi har letat efter i en ny partner, och kompletterar oss som ägare. Han är en fantastisk entreprenör som kommer bidra till vår expansionsresa med ovärderlig kompetens, ett stort nätverk och en solid finansiell plattform, säger Tommy Gustavsson, representant för Alektum Groups ägare.

Selin äger nu 20 procent. Resterande aktieägare är familjen Gustafsson, bolagets grundare, som sitter på 80 procent. 

Alektum siktar på en fortsatt expansion och för detta har man dels tagit in Erik Selin. För det andra man ingått avtal om en revolverande kreditfacilitet på upp till 4,6 miljarder kronor. Avtalet är tecknat med DNB, Nordea och Swedbank. 

Annons

– Finansieringen ger oss möjlighet att fortsätta växa, ta marknadsandelar och bygga starka relationer med nya och existerande kunder på alla våra 14 europeiska marknader, säger Alektum Groups vd Mats Augurell i en kommentar. 

Alektum Group omsatte enligt allabolag.se under 2020 cirka 1,36 miljarder kronor. Nettoresultatet var 83,6 miljoner kronor. 

– I ett framgångsrikt bolag är människorna och kulturen helt centrala. Engagemanget, kunskapen och attityden hos familjen Gustavsson, och medarbetarna i Alektum Group, har positionerat bolaget som en av de ledande aktörerna på marknaden. Jag är därför väldigt glad över, och ser fram emot möjligheten att få vara med och stärka bolaget ytterligare, säger Erik Selin i en kommentar.

Annons
Annons