OnoteratNyhet

Hans ”rymd-dusch” värderas till 2 miljarder – Arnhult investerar

Mehrdad MahdjoubiMehrdad Mahdjoubi
Mehrdad Mahdjoubi.
Publicerad
Uppdaterad

Duschbolaget Orbital Systems tar in över 200 miljoner kronor och värderas nu till 2 miljarder kronor. 

Realtid.se

Mehrdad Mahdjoubi fick idén när han studerade till industridesigner vid Lunds universitet. Som ett led i utbildningen blev han delaktig i ett vattenreningsprojekt för den amerikanska rymdmyndigheten Nasa, och såg möjligheterna.

Moderbolaget är baserat i USA och huvudkontoret i Malmö. Komponenterna till duscharna är outsourcade globalt, men själva monteringen sker i östgötska Åtvidaberg med samarbetspartnern Scanfil.

Bolaget har sedan starten 2012 knutit till sig en rad välkända investerare under ett antal finansieringsrundor. 

Annons

Stena-familjen Olsson är sedan tidigare investerare via Formica Ventures, och de deltar även denna gång. Andra återkommande investerare är Skype-grundaren Niklas Zennström och Northvolts Peter Carlsson, investmentbolaget Öresund, Karl-Johan Perssons investmentbolag Philian och den finska finansfamiljen familjen Ehrnrooth.

De nya investerarna består av ledande fastighetsutvecklare, som K2A, Rutger Arnhults M2 Asset Management och Stena AB. Det rapporterar DI Digital.

Mehrdad Mahdjoubi kan inte säga exakt hur många duschar som såldes under 2020, men säger att omsättningen ökat med 100 procent för tredje året i rad. 

Annons

 

Annons