Annons

Annons

cbs-1.jpg

"Vi har beslutat att CBS inte kommer att inrätta nya samarbeten med Danske Bank tills en ny toppledning har utsetts och har visat förmågan att återställa förtroendet för banken genom en kritisk dialog med samhället", säger CBS:s ordförande Per Holten-Andersen i ett uttalande.

Handelshögskolan avbryter samarbete med Danske Bank

Köpenhamns Handelshögskola, CBS, har beslutat att avbryta det nya samarbetet med Danske Bank som en direkt konsekvens av det pågående penningtvättsmålet.

Ledningen för Köpenhamns Handelshögskola, CBS, har beslutat att stoppa det nya samarbetet med Danske Bank som en direkt följd av det pågående penningtvättsmålet. Inget nytt samarbete kommer att upprättas förrän ny toppledning har utsetts i banken, säger CBS:s ordförande till studenttidningen CBS Wire.

– Vi har beslutat att CBS inte kommer att inrätta nya samarbeten med Danske Bank tills en ny toppledning har utsetts och har visat förmågan att återställa förtroendet för banken genom en kritisk dialog med samhället, säger Per Holten-Andersen i ett uttalande.

Efter att bankens interna utredning visat stora brister i hanteringen i samband med penningtvätten har skolan nu granskat de nuvarande och de framtida planerna kring ett samarbete med Danske Bank, vilket ledde till ett beslut i frågan.

Annons

Annons

Det är ingen tvekan om att vi tar denna fråga väldigt seriöst - inte minst för att vi som Handelshögskola vill främja och utveckla ansvar och ett ansvarsfullt ledarskap hos våra elever, säger skolan i uttalandet från ledningen.

Skolan kommer dock ha fortsätta med de redan påbörjade samarbetena där Danske Bank donerat totalt 9 miljoner danska kronor av projektens totala budget på 21,5 miljoner.

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons