Stephan Erne, Chief Digital Officer, Handelsbanken & Susanne Bergh, chef Kund- och kanalstöd, Länsförsäkringar
Susanne Bergh, chef Kund- och kanalstöd, Länsförsäkringar & Stephan Erne, Chief Digital Officer, Handelsbanken. Foto: Länsförsäkringar/Handelsbanken
Utmärkelse

Handelsbanken mest innovativa storbank i Sverige

Länsförsäkringar rankas högst inom bank och försäkring och Handelsbanken bland storbankerna i Karlstad Universitets senaste utgåva av Svenskt Innovationsindex.

Uppdaterad 2021-06-14
Publicerad 2021-06-11

Svenskt innovationsindex 2020 har utsett Länsförsäkringar till det mest innovativa bolag inom bank- och försäkring. Handelsbanken utmärker sig samtidigt som Sveriges mest innovativa storbank, enligt indexet. Svenskt innovationsindex har tagits fram av centrum för tjänsteforskning, CTF, vid Karlstad Universitet för tredje året i rad. 

Länsförsäkring toppar indexet, framför Folksam och If. Handelsbanken kommer in på fjärdeplatsen totalt och först av alla storbankerna. SEB blir tvåa bland storbankerna, följt av Swedbank.

Stephan Erne, Handelsbankens Chief Digital Officer, är glad över utmärkelsen, men tror samtidigt att det fortfarande finns utrymme för att bli ännu bättre:

– Bankbranschen i stort upplevs fortfarande som gammal och mossig trots att den just nu går igenom en otrolig transformation. Vi är förstås glada att vårt innovationsarbete uppmärksammas men tror att vi kan bli ännu bättre, säger han.

För Susanne Bergh, chef Kund- och kanalstöd på Länsförsäkringar, är Länsförsäkringars lokala förankring genom 23 kundägda länsförsäkringsbolag en viktig aspekt i bolagets innovationsarbete.

– Det är inte bara en funktion inom länsförsäkringsgruppen som jobbar med innovation, utan det är många kreativa lösningar som tas fram inom hela gruppen för att stötta och bidra till ett hållbart samhälle för våra kunder. Utöver det så kraftsamlar vi nu för att innovera framtidens affärer, höja vårt innovationsindex och fortsätta i topp inom vår bransch, säger hon.

Svenskt innovationsindex Resultatet baseras på 9300 intervjuer med anställda och kunder där deltagarna svarar på frågor kring hur de ser på företags innovationsförmåga. 

Svenskt innovationsindex 2020 går att ta del av i sin helhet här >>

Platsannonser

Logga in