FinansNyhet

Handelsbanken Fonders vd: Därför är G:et det viktigaste i ESG

Magdalena Wahlqvist Alveskog, vd för Handelsbanken Fonder.Magdalena Wahlqvist Alveskog, vd för Handelsbanken Fonder.
Publicerad

Jämställdhet i näringslivet, en möjlig ESG-bubbla och vilka hållbara aktier som är extra intressanta framöver. Om det och mycket annat pratar Magdalena Wahlqvist Alveskog, vd för Handelsbanken Fonder om i tredje avsnittet av Realtid ESG-podden.

Camilla Jonsson

I föregående avsnitt i Realtid ESG-podden sa Sasja Beslik att vi just nu befinner oss mitt i en ESG-bubbla. Magdalena Wahlqvist Alveskog är inne på samma linje.

– Självklart finns det en risk för en bubbla. Det finns bubbeltendenser inom vissa segment. Vätgas är jätteintressant på lång sikt, men där har värderingarna stigit allt för kraftigt.

Under det senaste året har Handelsbanken Fonder belönats med ett flertal utmärkelser och under 2020 var man störst inom nysparande.

Annons

– Kul att se att intresset är stort från våra kunder. Men det viktigaste för oss är att leverera på kundlöftet, finansiell avkastning och planetär avlastning.

Magdalena Wahlqvist Alveskog förklarar i podden varför jämställdhet leder till bättre beslutsfattande, varför G:et är det viktigaste i  ESG, om greenwashing, om penningtvätt, korruption, skattesmitning och varför man måste ha personerna i ledningen som förstår de här frågorna.

 Hon delar också med sig av sina tips om vilka branscher man ska investera i för att det ska vara både lönsamt och hållbart.

Annons

– Det räcker inte med att göra en bra produkt, man måste också gör det på ett bra sätt.

Lyssna på podden här>>

 

 

 

Annons

 

Annons