Finans Nyhet

Handelsbanken ändrar sig: EFN läggs inte ner

Taggar i artikeln

EFN
Nya besked: EFN läggs inte ner. (Arkivbild)
Publicerad
Uppdaterad

EFN Ekonomikanalen läggs inte ned. I dag kom beskedet från ägaren Handelsbanken att man ändrat sig och behåller kanalen. Ny publisher blir Leo Lagercrantz, som tar över efter Anna Fagerström.

Realtid.se

Vid årsskiftet skulle EFN Ekonomikanalen läggas ner, men nu kommer omvända besked: Ägaren Handelsbanken har ändrat sig och vill driva vidare webbtevekanalen. Det skriver EFN i ett pressmeddelande.

– Tittarnas och kunders starka engagemang är glädjande och lite överraskande. Handelsbanken försöker alltid skapa så nöjda kunder som möjligt och då är det klokt att ompröva beslutet om nedläggning, säger Michael Green, som i dag är chef för Handelsbanken Sverige, men som vid årsskiftet tillträder som vd i Handelsbanken.

EFN kommer även i fortsättningen att vara oberoende och lyda under Granskningsnämnden samt Myndigheten för press, radio och tv. Leo Lagercrantz blir ny ansvarig utgivare från 1 januari, en roll som han även har haft tidigare om åren.

Annons

– I det här fallet är det vi på EFN som, likt banken, försöker följa våra trogna tittare. Jag är glad och stolt över att vi nu kan starta kanalen igen, säger Leo Lagercrantz i pressmeddelandet.

EFN:s nuvarande ansvarig utgivare, Anna Fagerström, kommer som tidigare planerats att lämna kanalen tillsammans med vd Madeleine Bolander.

Annons