”Vårt uppdrag är att stötta en hållbar europeisk proptech-marknad och skapa en positiv inverkan för branschen i stort”, berättar Andreas Finnstedt.Foto: Schneider Electric.
Fastigheter

Han ska utse Europas bästa inom proptech

Det börjar närma sig prisutdelning på europanivå inom proptech – het teknik för fastighetsbranschen. Realtid har pratat med svenska Andreas Finnstedt som är nyvald i juryn.

Leif Åkre
Uppdaterad 2020-02-13
Publicerad 2020-02-12

Det europeiska initiativet för fastighetsbranschen – EU Proptech awards – som stöds av EU-kommissionen och av stiftelsen Finnova Foundation, har utsett Andreas Finnstedt, affärsområdeschef på Digital Energy från Schneider Electric som ny jurymedlem.

Initiativet EU Proptech awards syftar till att ge stöd till de mest lovande start-up företagen och öka samarbetet över landsgränserna inom fastighetsbranschen. Juryn som består av experter från branschen ska för andra gången kora vinnare. 

Nytt för i år är att ytterligare ett pris tillkommit. Jämte start-up kommer även pris delas ut i kategorin scale-up, vars bidragande företag ska uppfylla minst två av tre kriterier; de ska ha varit verksamma i fem år, ha en omsättning på minst 2 miljoner euro och finnas på minst tre marknader. 

Vad ingår i uppdraget som jury?
‒ Vårt uppdrag är att stötta en hållbar europeisk proptech-marknad och skapa en positiv inverkan för branschen i stort.

‒ Som jury betygsätter vi alla ansökningar baserat på fem kriterier: Social Impact, sustainability, technical innovation, business model innovation och potential.

Varför tror du att du fått möjligheten att delta i juryn?
‒ Proptech House och Proptech Sweden har identifierat Schneider Electric som en viktig aktör och möjliggörare inom proptech och hållbar utveckling, samt att man som ett led i detta erbjudit mig det ärofyllda uppdraget att ingå i juryn för Proptech Startup & Scale-Up Europe Awards. 

Hur ser du på uppdraget?
‒ Jag känner en stor nyfikenhet och ansvar inför uppgiften att få delta i bedömningen av de olika bidragen.

När äger evenemanget rum?
‒ Först kommer juryn att träffas nere i Bryssel den 4 maj där de 50 bolag som gått vidare utifrån första bedömningen ska pitcha inför juryn. 

Finalen, där tio utvalda bolag ingår, går sedan av stapeln i Paris på Mipim Proptech i juni 2020. 

Vinnarnas pris är bland annat 10 000 euro att användas till affärsrådgivning. 

Platsannonser