Finans

Han ska få Burenstam & Partners att växa i syd

"Man talar lite om de nya förmögenheterna som byggs upp nu", säger Joakim Jidemo om den växande marknaden i Skåne. Han blir nu regionschef för Burenstam & Partners i Malmö.

Uppdaterad 2017-05-08
Publicerad 2017-05-08

Burenstam & Partners har rekryterat Joakim Jidemo till rollen som regionchef i Malmö.

– Jag är otroligt glad att vi fått med Joakim ombord. Hans första uppgift blir nu att etablera ett team med seniora rådgivare, säger Lars Uppsäll, vd för Burenstam & Partners.

När Realtid.se når Joakim Jidemo på måndagseftermiddagen bekräftar han att hans uppdrag blir att bygga upp kontoret i Malmö men även att "sätta Burenstam & Partners på kartan".

Hur ska du göra detta?
– Genom nätverk och att överhuvudtaget finnas tillgänglig i alla håll och kanter. Vi tror på nätverksbyggande, säger han på brett dalmål.

Joakim Jidemo är ursprunglingen från Borlänge i Dalarna men flyttade ned till sydligare breddgrader 2005 efter att han tillbringat nära fem år på Skandia i Uppsala som rådgivare i försäkring och finansiella tjänster.

Joakim Jidemo kommer närmast från Sparbanken Syd där han arbetat inom förmögenhetsförvaltning under drygt fyra år. Dessförinnan arbetade han på Nordea under tio år inom Private banking, Liv & Pension samt som finansiell rådgivare.

Du säger i en pressrelease att "du äntligen är på plats", vad menar du med detta?
– När man väl bestämt sig för att flytta någonstans så är man otålig och vill komma på plats och börja jobba. Det var lite uppsägningstid och plus att jag hade sett fram emot detta oerhört mycket. Det är en process från det att man blivit kontaktad till det att man är på diverse möten och sedan tackat ja. Man vill komma på plats.

Burenstam & Partners har haft kontor i Malmö tidigare men rådgivarna har rest ned från Stockholmskontoret för att bistå de kunder som Burenstam & Partners har i Skåne.

– Nu blir det en riktig nysatsning med fast personal på plats. Vi ska långsamt bygga upp oss här nere.

Hur många kommer ni bli?
– Fyra stycken inklusive mig. Tre rådgivare och jag klommer också jobba som rådgivare även om jag bli regionschef. Jag har klart med en person och många bra kandidater dels har jag hittat dem själv men det har också blivit känt att vi söker folk så dels har folk hört av sig. det finns ett stort intresse kring Burenstam.

Varför gör man denna satsning i Malmö?
– Man ser det som en intressant tillväxtmarknad och Öresundsregionen är överhuvudtaget en stark region där mycket företagande och mycket innovativa företag som det går bra för. Det finns också en stor andel förmögna individer i Skåne som naturligtvis är intressanta.

Han berättar att Burenstam & Partners byggdes först upp i Stockholm och har sedan etablerats i Göteborg.

– Göteborg har blivit väldigt framgångsrik. Man ser att det också bör fungera i Malmö och Skåne. Det finns gott om kunder även om konkurrensen är hård, säger Joakim Jidemo.


– Det är en växande marknad och det är absolut så att det tillkommer möjliga kunder hela tiden. Företag som säljs och det frigörs stora kapital som behöver förvaltas. Man talar lite om nya förmögenheterna som byggs upp nu, det är just duktiga företagare som bygger upp verksamheter som blir sålda till större företag och på så vis frigörs det pengar, säger han vidare.

Platsannonser