Hälsotecken! Doktor24 första digitala vårdgivare att gå med vinst

Taggar i artikeln

Doktor24
Daniel Kernell, vd och medgrundare till Doktor24.
Publicerad
Uppdaterad

Nu står det klart att den digitala vårdgivaren Doktor24 kommer att rapportera positivt resultat för helåret 2023. Bolaget nådde en tillväxt under året på 20 procent med en omsättning som uppgick till 238 miljoner kronor.

Realtid.se

Doktor24, som grundades 2017, består idag av två affärsområden, digital vård samt vaccinationer & hälsotester, där vaccinationsaffären nu står för över hälften av intäkterna med en omsättning på 127 miljoner kronor, en ökning med 38 procent under året. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under 2021 fattades beslut om att dela upp vård- och teknikverksamheterna i två helt fristående bolag där teknikdelen idag drivs av det tidigare systerbolaget Platform24, samt att ta vårdverksamheten till lönsamhet. När nu 2023 sammanfattas är Doktor24, enligt bolaget självt, den första nätläkare som rapporterar svarta siffror.

– Det känns fantastiskt att vi nu kan visa både positivt resultat och kassaflöde, säger Daniel Kernell, vd och medgrundare till Doktor24 i en skriftlig kommentar.

Annons

– Resan från start-up till lönsamhet har stundtals varit mycket utmanande och krävt uthållighet och fokus, vilket har gett resultat och vi står idag starkare på två ben inom både digital vård och vaccination, säger Daniel Kernell i

2020 inledde Doktor24 ett samarbete med Apoteket AB och samma år köpte Doktor24 upp Adxto Cares vårdbolag för vaccinationstjänster. Idag har Doktor24 över 70 vaccinationsmottagningar över hela landet. De flesta finns i Apotekets butikslokaler men bolaget har även startat upp ett mindre antal fristående vaccinationsställen som kan avlasta och erbjuda tillgänglighet vid högsäsong för vaccinationer. Totalt öppnade Doktor24 18 nya mottagningar under 2023 och kommande kvartal kommer ytterligare sju mottagningar öppnas.

– Omsättningsmässigt är vaccin idag vår största verksamhet med en 38 procentig tillväxt under året och vi har lyckats ta marknadsandelar på en växande marknad, säger Daniel Kernell.

Annons

Annons