H2 Green Steel tecknar avtal värt 18 miljarder 

Taggar i artikeln

H2 Green Steel
Publicerad
Uppdaterad

H2 Green Steel, har tecknat ett sjuårigt avtal med ZF, en av de största leverantörerna till bilindustrin globalt. Kontraktet är värt 1,5 miljarder euro, motsvarande 18 miljarder kronor, och leverans av nästan utsläppsfritt stål väntas påbörjas 2026.

Realtid.se

ZF bearbetar direkt och indirekt cirka 2,5 miljoner ton stål per år över hela världen. Detta avtal täcker en betydande andel av ZF:s årliga stålvolymer, vilket gör det strategiskt viktigt i företagets ansträngningar att minska koldioxidutsläppen i sin verksamhet.

Avtalet med H2 Green Steel förväntas minska CO2-utsläppen med nära 2,3 miljoner ton jämfört med traditionella ståltillverkningsprocesser.

– Detta är ett riktigt milstolpekontrakt för H2 Green Steel, inte minst på grund av dess storlek. ZF:s roll i fordonets ekosystem är obestridlig och de är en sann partner till oss där vi också ser potential att flytta in i andra regioner, som Nordamerika, säger Henrik Henriksson, vd för H2 Green Steel i en skriftlig kommentar.

Annons

ZF har cirka 165 000 anställda på 168 produktionsplatser i 32 länder. Företaget grundades 1915 och är ett globalt teknikföretag som levererar mobilitetsteknologi för personbilar, kommersiella fordon och andra industriella tillämpningar.

Annons