”Günther Mårder gjorde helt rätt”

Veckans börssnackisar med Levlers Joakim Bornold.
Publicerad
Uppdaterad

Levlers grundare och ordförande, sparprofilen Joakim Bornold, sammanfattar börsveckan varje fredag. Vad var veckans överraskning? Veckans besvikelse? Och vem stod för veckans citat? Här är Joakim Bornolds summering av årets andra vecka.

Realtid.se

Besvikelse: Det är otroligt stökigt i farvattnen kring Oman och Yemen igen. Raketattacker och tankerkapningar och allt där emellan gör att molnen allt snabbar drar in över den globala transportsektorn. Vi får hoppas att USA:s svar räcker för att få rebellerna att backa.

Utspel/citat: Ali Esbati debuterade som krönikör i Affärsvärlden och gjorde det alldeles utmärk (Något förvånande). Hans ifrågasättande av nationalekonomin och den penningpolitiska politiken var spot on.

Vinnare: Günthers småbolag. Mycket bråk kring Mårders krönika i DI där han höjde sina egna aktieinnehav till skyarna. Vilket jag tycker han gjorde helt rätt i. Det behövs mer öppenhet i aktiemarknaden och inte mindre.

Annons

Förlorare: Volvo Cars har varit en stor besvikelse så långt i sin börs-comeback. Den stora frågan är var är EX90? Supersuccén XC90:s ersättare lyser med sin frånvaro trots att den presenterades redan 2022. Aktiekursen kan kanske lyfta lite igen när vi har den på vägarna.

Annons