Finans Nyhet

Grundaren tar över som vd

Publicerad

Fastators vd Daniel Hummel lämnar och grundaren Joachim Kuylenstierna blir ny tillförordnad vd.

Realtid.se

Daniel Hummel lämnar posten som vd i investmentbolaget Fastator den 1 januari 2017.

Styrelsen för Fastator har utsett Joachim Kuylenstierna som tillförordnad vd från och med samma datum. Kuylenstierna är en av grundarna av Fastator. Styrelsen har samtidigt inlett processen för att rekrytera en ny ordinarie vd till Fastator.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Annons

Daniel Hummel kommer tills vidare att bistå bolaget med expertis i kapitalanskaffningsfrågor.

–Vi är mycket tacksamma för Daniels insatser i bolaget. Sedan Daniel tillträdde som ordinarie VD hösten 2015 har han spelat en central roll i kapitaliseringen av bolaget. Med sin gedigna finansiella kompetens har han bidragit starkt till att utveckla bolaget under dess första börsår. Vi tackar Daniel Hummel för hans viktiga insats och vi är mycket glada över att Daniels kompetens fortsätter komma företaget till godo. Nu går Fastator in i en mer transaktionsintensiv fas med ambitionen att väsenligt vidga vår innehavsportfölj, säger styrelsens ordförande Björn Rosengren.

Utöver Björn Rosengen sitter Carl Bildt, Agneta Jacobsson, Mats Lundberg, Anders Mossberg och Pelle Törnberg i styrelsen.

Annons

1 december meddelade Fastator att det anställt Svante Bengtsson som ny CFO i bolaget och efterträdare till Erika Kveldstad. Han kommer närmast från rollen som vd på Mistral Energi AB, med verksamhet inom energieffektivisering av fastigheter och innan dess sju år som vd för cleantechföretaget Rehact AB, som i september 2015 förvärvades av Fastator.  

 

Annons