Helg Nyhet

Grand Hôtel presenterar två nyrenoverade våningsplan

Taggar i artikeln

Grand Hotel
Publicerad
Uppdaterad

Grand Hôtel Stockholm har den senaste tiden gjort omfattande renoveringar av fasad, entré samt rum och sviter utförts och nu under våren öppnar våning fem och sex upp i all sin färgprakt. 

Realtid.se

Under 1950-talet så byggdes Grand Hôtel ut, två våningsplan byggdes till på den nuvarande huvudbyggnaden. De två våningsplanen fick tidsenlig stil och arkitektur och särskiljer sig därför till viss del ifrån övriga hotellet. Det blev utgångspunkten när designern Fanny Widén fick i uppdrag att skapa bekväma och funktionella rum för den moderna affärsresenären.

– ­­Grand Hôtel är en levande destination som hela tiden förändras och växer med samtiden. Vi ska alltid vara ett hotell av absoluta internationella toppklass och för att vara det så krävs det att vi ständigt utmanar och utvecklar, säger Pia Djupmark, vd Grand Hôtel.

Möblerna i rummen har en nätt design för att skapa rymd och ett stort antal möbler är specialdesignade för Grand Hôtel och tillverkade i Sverige samt Norra Europa. Badrummen är i äkta Grand Hôtel-klass med Carrera marmor och moderna Geberit-toaletter i alla rum.

Annons

– Rummen är skapade med den moderna affärsresenären i fokus. Vi ville låta den klassiska 50-talsarkitekturen omfamna nutida design med en skandinavisk touch. För att göra det så var det viktigt att få in ljuset och skapa moderna rum med fokus på bekvämlighet. Då blev det självklart att arbeta med ljusa golv, glas och ljusa färgval i kombination med härliga textilier. Sammantaget ger det väldigt härliga och ombonade rum, säger designer Fanny Widén.

Grand Hôtel är 48 000 kvadratmeter stort och har totalt 279 rum. 70 av dem är sviter varav 11 är signatursviter.

Annons