Finans Nyhet

Golfproffset investerar i börsaktuella mikrobetalningsbolaget Plipp

Taggar i artikeln

Fintech
Mathias Grönberg PlippMathias Grönberg Plipp
Mathias Grönberg. Foto Plipp
Publicerad
Uppdaterad

Idrottsprofilen Mathias Grönberg blir delägare i fintechbolaget Plipp och tar även plats i bolagets styrelse.

Marlene Sellebraten

Den professionella golfspelaren Mathias Grönberg ser potential i att kombinera idrott med mikrobetalningstjänsten Plipp för att hitta nya inkomster inom idrottsvärlden och blir delägare i bolaget. Investeringebeloppet har inte kommunicerats. Grönberg får en plats i bolagets styrelsele. Det framgår av ett pressmeddelande.

Plipp har utvecklat en ny teknik för mikrobetalningar genom klickbetalningar, som bland annat kan användas som komplement till prenumerationer för digitala tidningar.

– Jag fortsätter att spela golf, berättar han. Men i dag är jag i en annan fas i min karriär och det är ingen sport som har så mycket relationer och affärer. Det gäller överallt och i synnerhet i USA, säger Mathias Grönberg i en skriftlig kommentar.

Annons

Han fortsätter:

– Här i USA finns aktörer med väldigt låga inkomster, fast de har 10-tals miljoner kunder eller besökare varje dag, fortsätter han. Om en del av dessa besökare ibland skulle köpa eller öppna tjänster för några kronor vardera, så skulle deras inkomster fullkomligt explodera. Det gjorde mig på det klara över att PLIPP är något som jag vill satsa på.

Plipp, som idag har 250 delägare, planerar en börsnotering under den första halvan av 2022.

Annons

För närvarande tar bolaget in ytterligare delägare i ett private placement.

Annons