Gilion fyller på kassan med 100 miljoner

Taggar i artikeln

Annika Falkengren Gilion Nyemission
Oscar Werner, vd för Gilion.
Publicerad
Uppdaterad

Gilion, (tidigare Ark Kapital), fyller på kassan genom en nyemission med drygt 100 miljoner kronor (10 miljoner euro), vilket lyfter det totala kapitalet som man tagit in från investerare till 40 miljoner euro.

Realtid.se

Den nya rundan inkluderar en blandning av befintliga investerare, som Annika Falkengren,  samt nya investerare. Bland de nya investerarna finns bland annat Oscar Werner, färsk vd för Gilion, Göran och Henrik Garvner, investerare och grundare av SignUp Software, och Andrew Konopelski, investerare och tidigare Head of EQT Credit. Det framgår av ett pressmeddelande.

–Att säkra denna nya finansieringsrunda för Gilion, i det nuvarande marknadsklimatet, är ett enormt bevis på förtroendet för vår verksamhet och att vi är på väg att bygga något speciellt, säger Oscar Werner, vd för Gilion i en skriftlig kommentar.

Under 2023 utökade Gilion sin verksamhet till att omfatta Sverige, Tyskland, Danmark och Finland.

Annons

–Innovationstakten som Gilion har visat under de senaste två åren är verkligen anmärkningsvärd, och jag tror att deras produkt är en “game changer” inom lån och det bredare ekosystemet för startup-finansiering, säger Andrew Konopelski, investerare och tidigare Head of EQT Credit.

Gilion backas av LocalGlobe, Creandum, tidigare Blackstone Co-head, John McCormick, bankveteranen Annika Falkengren från SEB och Lombard Odier, och sju unicorn-grundare inklusive Hjalmar Winbladh från Epidemic Sound och grundare av EQT Ventures, Jacob De Geer från IZettle, Timo Soininen från Small Giant Games, Ilkka Paananen från Supercell, Sebastian Knutsson från King, Riccardo Zacconi från King och Steve Anavi från Qonto.

Annons