Finans Nyhet

Gick från Nord FK till Alpcot – nu tar han över som vd

Taggar i artikeln

Alpcot Nord Fondkommission
Dusko Savic.
Publicerad
Uppdaterad

I oktober 2021 drog Finansinpektionen in alla tillstånd för Nord Fondkommission. En av de som arbetade där då var Dusko Savic. Två månader senare började han på Alpcot. Nu tar han också över som vd efter Björn Bringes.

Realtid.se

Dusko Savic har arbetat på Alpcot sedan december 2021 med affärsutveckling.  I ett pressmeddelande från Alpcot står det att han har varit engagerad i utvecklingen av digitala verktyg till rådgivare, kundportalen och Alpcots produkterbjudande och har en bred kunskap om Alpcots egenutvecklade affärssystem. Han har även sedan 2022 ingått i Alpcots ledningsgrupp.

När Nord Fondkommission, efter Realtids granskning, fick alla tillstånd indragna av Finansinspektionen gick det snabbt. Redan efter tre dagar var det klart att Alpcot tog över Nords alla depåkunder. Fram tills dess jobbade Dusko Savic som Head of Fund Platform på Nord Fondkommission.

I beslutet från FI stod det att Nord på ett påtagligt och genomgående sätt hade brustit i omsorgen om sina kunder.

Annons

Undersökningen visade även att Nord haft stora brister i sin interna styrning och kontroll. Styrelsen hade till exempel inte sett till att funktionen för regelefterlevnad haft tillräckliga resurser eller agerat på de brister som trots allt uppmärksammats.

Ytterligare en månad efter FI:s beslut godkändes Alpcot för notering på Nasdaq First North Growth Market..Aktien är det senaste året ned med drygt 50 procent.

-Jag ser med spänning fram emot att ta mig an denna utmaning och att tillsammans med alla fantastiska medarbetare på Alpcot öka tillväxten och attrahera fler rådgivare till vår marknadsledande digitala plattform, säger Dusko Savic, tillträdande vd för Alpcot i en skriftlig kommentar i dagens pressmededlande.

Annons

Björn Bringes titulerar sig själv som ägare till Alpcot på sin Linkedinsida och ska framöver jobba med strategiska frågor åt bolaget.

Annons