Fonder

Fundler halverar förvaltningsavgift

Nu halverar robotrådgivaren Fundler förvaltningsavgiften till 0,2 procent.

Uppdaterad 2020-09-01
Publicerad 2020-09-01

Fundler har fram till nu tagit ut en förvaltningsavgift på 0,49 procent samt avgifter för de underliggande fonderna. Nu lägger sig bolaget något under en av konkurrenterna på den svenska marknaden för fondrobotrådgivning.

Lysa tar ut en förvaltningsavgift på 0,24 procent och Fundler kommer nu att ha en avgift på 0,2 procent.

Vare sig Lysa eller Fundler tar emot några provisioner från fondbolagen. I den mån sådana betalas ut går de in på kundernas konton.

Fundler uppger att bolaget har närmare 50 000 kunder men vill inte säga något om det förvaltade kapitalets storlek. I styrelsen sitter bland annat den tidigare näringsministern Per Westerberg. Ordförande är Thomas Eriksson, tidigare vd för Carnegie Investment Bank samt vd för fondjätten Swedbank Robur.

Per Westerberg, styrelseledamot och före detta näringsminister, såg tidigt Fundlers potential och var en av de första att investera i bolaget.

– Jag tror fortsatt mycket starkt på Fundler. Fundler skapar ett samhällsvärde genom att fullt ut demokratisera möjligheten att investera enkelt, oavsett plånbokens storlek. Som helt oberoende rådgivare och med marknadens lägsta avgift tillsammans med den högsta riskjusterade avkastningen finns det ingen annan fondrobot i Sverige som kan mäta sig med Fundler. Sparande och investeringar ska vara för alla ­­– och Fundler möjliggör det, säger Per Westerberg i en skriftlig kommentar.

Platsannonser

Logga in