FinansNyhet

Från Gotland till Sydafrika: Här är Ola Sernekes nästa mål

Ola SernekeOla Serneke
Publicerad

Byggkoncernen Serneke förstärker koncernledningen med flera nya personer, men på det personliga planet har grundaren Ola Serneke helt andra mål i sikte.

Anders Frick

Sernekes senaste rapport pekar i rätt riktning. Såväl orderingång som intäkter ökar och kvartalet är det bästa tredje kvartalet sedan 2017. Bolaget gör även flera förändringar i koncernledningen – något som ska öka jämställdheten. 

Samtidigt stakar grundaren Ola Serneke ut helt nya mål på det personliga planet. Han har nyligen genomfört fyra etapper av Absa Cape Epic, som är ett årligt mountainbikelopp i Sydafrika, samt kört Gotland Grand National – världens största endurotävling.

De nya målen är också inom sportens värld. Ola Serneke har satt som mål att köra Cykelvasan 2022 på under tre timmar, cykla Vätternrundan 2022 på under sju timmar och köra Dakarrallyt på motorcykel inom tre år.

Annons

– Det känns enormt spännande att utmana sig själv även inom sport och inte bara i affärslivet. Kombinationen med mål i bolaget och privat är helt klart bra och gör mig ännu starkare som person, fysiskt och psykologiskt, säger Ola Serneke.

Hur ska du göra för att lyckas med dessa mål?
– Det viktiga med alla långlopp av olika slag är att ”lära kroppen” att utstå många timmars konstant plåga. Alltså är det mycket träning som krävs så att man inte går helt in i väggen på exempelvis Dakarloppet. Då kan det såklart sluta riktigt illa, säger Ola Serneke.

Annons