FinansNyhet

Förvaltare lämnar Didner & Gerges aktiefond

Publicerad

Adam Nyström som förvaltat Didner & Gerges största fond tillsammans med Gustaf Setterblad lämnar förvaltarrollen under en längre tid.

Sara Johansson

Adam Nyström har sedan årsskiftet 2013/2014 förvaltat Didner & Gerge Aktiefond tillsammans med Gustaf Setterblad. ”Adam behöver av familjeskäl vara borta en längre tid”, framgår det av ett pressmeddelande.

Carl Bertilsson tar över efter Adam Nyström och arbetar tillsammans med Gustaf Setterblad.

Carl Bertilsson har sedan starten för snart tre år sedan varit en av två förvaltare i Didner & Gerge US Small and Microcap. Han kom då närmast från en roll som analytiker på Handelsbanken.

Annons

– Det är en mycket bra lösning att Carl Bertilsson tillsammans med Gustaf Setterblad bildar den nya förvaltarduon på vår största fond. På det här sättet får vi både kontinuitet och erfarenhet, samtidigt som Carl kan bidra med sina perspektiv på investeringarna, säger Helena Hillström, vd i Didner & Gerge.

Fonden förvaltade vid årsskiftet drygt 35 miljarder kronor. Förvaltningsavgiften ligger på 1,23 procent.

När Adam Nyström återgår i tjänst kommer han att ha en ny roll inom fondbolaget, framgår det av pressmeddelandet.

Annons

Didner & Gerge Aktiefond är en aktivt förvaltad aktiefond som huvudsakligen placerar i stora och medelstora företag i Sverige.

– Då Carl Bertilsson nu övergår till att förvalta Aktiefonden tillsammans med Gustaf Setterblad inleder vi omgående rekryteringen av en ny förvaltare som tillsammans med Jessica Eskilsson Frank ska ansvara för förvaltningen av US Small and Microcap, säger Helena Hillström.

Didner & Gerge US Small and Microcap placerar i små och riktigt små företag i framför allt USA. Fonden förvaltade vid årsskiftet cirka en miljard kronor.

Annons

Didner & Gerge Aktiefond – innehav

Nordea Bank  9,1%

Danske Bank 8,8%

Svenska Handelsbanken 7,7%

Volvo 7,4%

SKF 6,5%

NIBE Industrier 4,6%

Trelleborg 4,6%

Skandinaviska Enskilda Banken 4,6%

Indutrade 4,3%

Husqvarna 4,3%

Annons