Juridik Nyhet

Företagsledare begärs häktad – misstänkt för grov oredlighet

Taggar i artikeln

Ekobrottsmyndigheten
Balder EkobrottsmyndighetenBalder Ekobrottsmyndigheten
Publicerad
Uppdaterad

Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten (EBM) har idag begärt en man i 60-års åldern häktad vid Södertörns tingsrätt. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för grov oredlighet mot borgenärer, grovt försvårande av konkurs samt två fall av grova bokföringsbrott.

Realtid.se

De misstänkta brotten ska ha begåtts i Stockholm mellan 2019 och 2021. Brottsligheten upptäcktes och anmäldes till EBM av en konkursförvaltare i samband med konkursen av ett av mannens bolag. Det framgår av ett pressmeddelande från Ekobrottsmyndigheten.

– Mannen är sedan tidigare åtalad i ett annat ärende, men den brottslighet som han nu begärs häktad för har ingen koppling till det ärendet. Brottsmisstankarna gäller heller inte händelser utanför Stockholm, säger Maximillian Berg Molin, förundersökningsledare och kammaråklagare vid EBM i Stockholm i en skriftlig kommentar.

Mannen greps i sitt hem i södra Stockholm i samband med en husrannsakan i tisdags, den 2 april, och han har sedan dess varit anhållen med vissa restriktioner. Skälet för anhållandet och häktningen är så kallad kollusionsfara, det vill säga att EBM bedömer att det finns risk för att han kan påverka eller försvåra den pågående brottsutredningen.

Annons

Annons