Politik & samhälleNyhet

BDO-undersökning: Företagen har skattelättnader överst på önskelistan

Malin Nilsson, vd BDO. Foto: BDOMalin Nilsson, vd BDO. Foto: BDO
Malin Nilsson, vd på BDO i Sverige.
Publicerad
Uppdaterad

Vad önskar sig företagen av den nya regeringen? Skattelättnader, framkommer det i BDO:s nya undersökning som tar tempen på företagsklimatet i Sverige.

Rikard Jansson

Företagen har många utmaningar just nu. Men trots att de brottas med stigande elpriser, inflation och kompetensbrist så önskar de allra helst bibehållna eller förenklade 3:12-regler, enligt undersökningen.

28,7 procent anser att skattelättnader är den viktigaste åtgärden för den nya regeringen. I undergruppen av företag som tycker att det är svårast att driva företag i Sverige är siffran 43,5 procent. 

– Det är något som har fått väldigt lite plats i årets valrörelse. Den viktigaste företagsfrågan försvann i debatten, säger Malin Nilsson, vd på BDO i Sverige, i en skriftlig kommentar.

Annons

Ytterligare en åtgärd som välkomnas är riktade elbidrag/lägre elpriser.

– Det gäller att öka företagens konkurrenskraft och få svenskt näringsliv att fortsätta blomstra. Men hur man skapar förutsättningar för detta borde det pratas mer om, tillägger Nilsson.

Detta är den första mätningen av företagsklimatet i Sverige av BDO, något som ska följas upp varje kvartal. Totalbetyget i den första undersökningen är 6,2.

Annons
Annons