Finans Nyhet

Flyr ansöker om konkurs

Taggar i artikeln

Flyr
FlyrFlyr
Publicerad
Uppdaterad

Det norska flygsällskapet skriver i ett börsmeddelande att de ansöker om konkurs. Över 400 anställda kommer att förlora sina jobb, säger grundaren och ordföranden Erik G Braathen.

Realtid.se

Flyr misslyckades med att skaffa kapital senast den 30 januari. Flyr hade då en krisplan för att säkerställa företagets fortsatta verksamhet.

”Styrelsen har idag beslutat att ansöka om konkursförfarande i Oslo tingsrätt, och kommer att ansöka om konkurs i morgon den 1 februari”, enligt E24 som hänvisar till ett  börsmeddelande.

”Beslutet är enhälligt, och bygger på att det inte längre finns en realistisk möjlighet att hitta en lösning för den kortsiktiga likviditetssituationen”, skriver de.

Annons

Över 400 anställda kommer därmed att förlora sina jobb, säger grundaren och ordföranden Erik Braathen på Flyr till E24.

Flyr var flygbolaget som lanserades för två år sedan och genomförde sin första flygning i juni 2021. Bakom bolaget står Erik G Braathen, tidigare styrelsemedlem i Norwegian och vd för Braathens.

Räntehöjningar, höjd inflation och höjda elpriser gjorde dock att allt färre ville flyga med Flyr, som i höstas därför lanserade en ny plan. Den syftade till att minska risken genom att drygt 50 procent av kapaciteten skulle ha säkrats i form av charteruppdrag och uthyrning av flygplan samt besättning till andra, kombinerat med något mindre produktion på det egna linjenätet.

Annons

I måndags kom dock beskedet att kapitalanskaffningsplanen inte fungerar.

 

Annons