Börs

First North-bolag bröt mot insiderreglerna

Hoylu, noterat på Nasdaq First North, får en saktionsavgift på 2,1 miljoner kronor av Finansinspektionen.

Uppdaterad 2019-06-19
Publicerad 2019-06-19

Hoylu arbetar med en molnbaserad kommunikationsplattform för företag, Connected Workspaces, i syfte att underlätta teamarbete.

Bolaget noterades på Nasdaq First North i februari 2017. Den 10 april samma år ingick Hoylu ett ramavtal med bolaget Holland America Line (HAL), som ingår i Carnivalkoncernen som är en av världens största kryssningskoncerner.

Den 16 april uppstod insiderinformation om kommande beställningar, men först den 19 april skickade bolaget ut ett pressmeddelande. För sent, enligt Finansinspektionen som säger att Hoylu har brutit mot insiderreglerna. Dessutom saknade pressmeddelandet viktig information, som kom först den 24 april i ett kompletterande pressmeddelande.

Hoylu erkänner att man har gjort fel. Bolaget säger att det har vidtagit organisatoriska förändringar i syfte att förkorta rapporteringsvägen mellan projektansvariga och kommunikationsansvarig. Hoylu har även bytt ut sin dåvarande Certified Adviser, som enligt bolaget bidrog till att offentliggörandet fördröjdes.

Sanktionsavgiften är på 2,1 miljoner kronor.

Bolagets vd Stein Revelsby kommenterar i ett pressmeddelande:

”Händelsen ägde rum för över två år sedan. Hoylu har sedan dess vidtagit åtgärder för att förhindra liknande händelser. Vi respekterar Finansinspektionens beslut i sak men anser inte att sanktionsavgiften är proportionerlig.”

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in