10x podden: Heta bolag och framtidens AI-verktyg för trading

Taggar i artikeln

10x-podden
Philip Scholtzé, Edvin Wallin och Martin Kwasniewski. Philip Scholtzé, Edvin Wallin och Martin Kwasniewski. 
Philip Scholtzé, Edvin Wallin och Martin Kwasniewski. 
Publicerad
Uppdaterad

Avanzas kunder har under april månad nettoköpt bolag som Evolution, SSAB och Handelsbanken. Det berättar Avanzas nya sparekonom Philip Scholtzé som vi får lära känna i detta avsnitt av 10x som görs i samarbete med Realtid. I andra delen av podden så riktar vi veckans spotlight på utvecklingen av framtidens AI-verktyg för trading.

Realtid.se

Färsk statistik från Avanza visar att många småsparare i April månad valt att ta hem vinsten i amerikanska kursraketer som Nvidia och köper svenska bolag istället.

Avanzas kunder har nettoköpt bolag som Evolution, SSAB och Handelsbanken. Det berättar Avanzas nya sparekonom Philip Scholtzé som vi får lära känna i detta avsnitt av 10x, som exklusivt för podden även tittat på hur Avanzas sparare har agerat på de mindre listorna som Nasdaq First North, NGM och Spotlight.

Annons

I andra delen av podden så riktar vi veckans spotlight på utvecklingen av framtidens AI-verktyg för trading. Vi gästas av Edvin Wallin från emittenten Vontobel samt AI-appen Aiisas skapare Martin Kwasniewski.

Genom Aiisa kommer traders och aktiva investerare att kunna få inspiration i form av en AI-genererad lista varje dag med signaler om fler aktier och börshandlade produkter att köpa eller sälja, allt för att göra det lättare att tjäna pengar, oavsett bakgrund eller erfarenhet.

Disclaimer:
”Kom ihåg att inget av innehållet i denna podd ska ses som investeringsråd. Lyssnarna kan också anta att vissa av bolagen som medverkar i programmet betalar för det i form av sponsorskap, annonsplats eller genom ett tidigare eller pågående rådgivningsuppdrag hos någon av programledarnas företag. Den kompletta informationen om värdepapperen, särskilt vad gäller struktur och risker som är associerade med en investering, beskrivs i basprospektet, tillsammans med eventuella tillägg och de slutliga villkoren. Det rekommenderas att potentiella investerare läser de här dokumenten innan några investeringsbeslut fattas. Dokumenten och faktabladet med basfakta för investerare publiceras på webbsidan som tillhör emittenten Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Tyskland på https://prospectus.vontobel.com och kan erhållas från emittenten utan kostnad. Godkännandet av prospektet ska inte förstås som en garanti för värdepapperen. Värdepapper är inte enkla produkter och de kan vara svåra att förstå sig på.”

Annons

Annons