Finans Nyhet

Firman Boys hotar TV3:s Insider

Publicerad

Nu vill AIK:s supportergrupp Firman Boys hämnas på alla de som låg bakom Insideravsnittet där elva supportrar hängs ut med namn och bild.

För en och en halv vecka sedan sände TV3 ett insideravsnitt där elva supportrar från Firman Boys namnges och bild visas.

I går valde Firman Boys att på sin sida Sverigescenen.se lägga ut en uppmaning till alla som besöker sidan att lämna information om de som arbetat med programmet.

Firman Boys är sedan tidigare kända för sina hämndaktioner. I en text som publicerades i fotbollstidningen Offside berättar två supportrar om sina erfarenheter i Firman Boys. Bland annat berättar de om AIK:s tidigare säkerhetschef Michael Hedström som blev hotad, fick kackerlackor instoppade i brevinkastet och en brevbomb skickad till sig.

Annons

Men värst var det nog för lagkaptenen Jesper Jansson som lämnade AIK för Djurgården inför säsongen 1996. Han blev mordhotad, hans dörr blev ommålad i orange (”Firmans” färg) med texten Judas på. Trots att Jesper Jansson flydde till Norge och fick skyddad identitet hittade Firman Boys honom och skickade hotbrev till honom.

Men Strix Television är inte oroliga för vad Fiman Boys kan hitta på.

– Vill de kartlägga oss så är det bara att kartlägga på. Vi ska inte agera på något vis, säger Urban Björk, redaktör på Insider.

Annons

Har ni uppmärksammat vad de skriver på sajten?

– Vi följer Sverigescenen lite då och då. Jag har hört talas om det här inlägget men de hade ett sånt inlägg tidigare också precis innan vi sände programmet. Där de uppmanade att man skulle komma in med tips men jag vet inte vad det har lett till, säger Urban Björk.

På Firman Boys hemsida står det:

Annons

”… Vi vill tacka för all information som närmast strömmat in till oss angående enskilda Insidermedarbetare, såväl gamla som nya. Vi har nu en ganska så klar bild av hur Insiders arbete sett ut och vilka som har varit inblandade från såväl deras redaktions sida som deras uppgiftslämnare…”

Insider har totalt cirka 20 anställda. Att Firman Boys skulle få tag på Insiders källor är Urban Björk tveksam till.

– Nej, vi skyddar våra källor väldigt gediget så dem kommer de inte få tag på, säger han.

Firman Boys fortsätter sin kartläggning:

”…Men för att slutligen och 100 procent styrka våra uppgifter och teorier vill vi nu ha in mer info speciellt om de som arbetat med detta specifika program, fotografer/kameramän, ev. uppgiftslämnare hos polis, AIK, supportrar och/eller dylikt. Feed us!…”

Samtidigt väljer Firman Boys att hota den som talar med journalister och poliser om Firman Boys. ”Den person… slår vi ner på stenhårt och utan pardon”

Förutom att avsluta inlägget på sajten med att tacka Aschberg och Insider för nyrekryteringarna till Firman, hälsar de också detta till alla ”golare”:

”Till skillnad från mycket annat som tolkats som hotelser på denna sida så går det bra att tolka detta både som ett hot och ett löfte”

Annons