Helg Helg

Frågestund med Kockarnas kamps Jessie Sommarström

Taggar i artikeln

Finrummet
FinrummetFinrummet
Jessie Sommarström. Foto: Urban Deli
Publicerad

”Här tänker man verkligen på att man inte vill åka ut först, alla var vi skiträdda för första avsnittet”, säger Jessie Sommarström, aktuell i Kockarnas Kamp 2021 och finalist i Årets kock 2020.

Jag känner Jessie väl sedan ett projekt för cirka åtta år sedan där Lisa Förare Winbladh drog ihop ett antal kvinnliga kockar för att få fler att tävla i Årets kock. Det visade ju sig att Jessie och jag båda bor på den lilla ön Resarö i Vaxholm. Under de här åren när hon arbetat på Esperanto och Urban Deli samt tävlat har hon också fött två små fina barn och hennes man är också kock. Hon är idag kökschef och kreativ chef på Urban Deli. Det kanske på ett sätt underlättar då de har samma tider men jag är så imponerande av hennes prestationer, noggrannhet och coola attityd. Hennes mat är alltid vacker som ett konstverk. Och eftersom hon bor på Resarö så hejar jag naturligtvis på henne!

Jessie vad tar du med dig hem från Kockarnas kamp?
– Superkul att tävla men framförallt vilket otroligt gäng och vilken upplevelse att dela med dessa härliga människor. Alla är väldigt bjussiga och delar upplevelser och saker om sig själva och sina intressanta karriärer. Middagarna är väldigt trevliga. Några kände jag sedan förut men det är några helt nya bekantskaper.

Hur var detta jämfört med tävlingen Årets kock?
– Ja, här tänker man verkligen på att man inte vill åka ut först, alla var vi skiträdda för första avsnittet. Den här tävlingen har jag legat lite lågt med träningen och istället försökt må bra fysiskt och äta bra, träna min fysiska form och må bra. Det är ju mer officiellt att vara i tv för svenska folket så jag har förberett mig mentalt för detta. Jag är fortfarande lite revanschsugen efter Årets kock som ju kräver mycket mer träning.

Annons

Vad tycker du om Tosterup?
– Det är fantastiskt att få bo på slottet och Jan och Catherine är så härligt och bra värdpar. Jag kände mig hela tiden välkommen. Dessutom har de gjort mycket bra av sitt slott med äppelprodukter och hållbar produktion.

Hela Finrummet med tips om mat, vin, restauranger, med mera, hittar du här >> https://www.realtid.se/finrummet

Annons