Danske Bank får FI-tillstånd för att starta bolåneinstitut. Foto: Pressbilder
Danske Bank får FI-tillstånd för att starta bolåneinstitut. Foto: Pressbilder
Bank

Finansinspektionen ger klartecken för Danske Hypotek

Danske Banks ansökningar om tillstånd att starta bolåneinstitut och ge ut säkerställda obligationer har beviljats av Finansinspektionen.  

Uppdaterad 2017-06-27
Publicerad 2017-06-27

Nu etableras Danske Hypotek efter klartecken från Finansinspektionen, enligt ett pressmeddelande. Danske Hypotek ska ge ut säkerställda obligationer får därmed tillgång till den svenska kapitalmarknaden, vilket på sikt kommer att gynna Danske Banks kunder, enligt pressmeddelandet.

– Det är glädjande att tillstånden nu är på plats. Genom Danske Hypotek får vi åtkomst till den svenska kapitalmarknaden, något som kommer att gynna våra privatkunder på sikt. Nyligen trädde samarbetsavtalen med Saco och TCO i kraft som bland annat handlar om att erbjuda attraktiva bolånetjänster till deras drygt 2 miljoner medlemmar. Det nya bolåneinstitutet i kombination med samarbetsavtalen gör att vi nu stärker vår position på den svenska privatmarknaden, säger Stojko Gjurovski, chef för Personal Banking på Danske Bank Sverige.

– I avvaktan på tillstånden har Danske Hypotek arbetat med en mängd olika förberedelser för att kunna påbörja verksamheten. Vi har bland annat genomfört ett antal möten med institutionella investerare och ser fram emot att erbjuda marknaden våra första säkerställda obligationer under hösten, säger Per Tunestam, vd Danske Hypotek.

Danske Hypotek är en del av Danske Bank A/S och lyder under Finansinspektionens  tillsyn.

Platsannonser

Logga in