Bank

Finanschefen tar över Swedbank

Långvägaren Anders Karlsson blir tillförordnad koncernchef för Swedbank. Han började på Swedbank redan 1998, men har hunnit med en utflykt till Carnegie.

Uppdaterad 2019-03-28
Publicerad 2019-03-28

I och med att Birgitte Bonnesen fick sparken i förmiddags har en rekryteringsprocess inletts. Under tiden tar Anders Karlsson över. Han är koncernfinanschef i Swedbank och behåller den rollen parallellt med att han han blir tf koncernchef.

Han började som finanschef för koncernen 2016 och kom då från rollen som riskchef för Swedbanks avdelning Treasury and Large Corporates & Institutions. Den rollen hade han sedan 2013. Före det var han chef för Marknadsrisk samt Kapital och Kreditmodellering på Swedbank sedan 2011.

Anders Karlsson har en lång historia på Swedbank, men började sin karriär på Handelsbanken 1992. 1998 växlade han över till Swedbank som riskkontrollchef och projektledare för Economic Capital och Basel II-projekt. Han fortsatte som riskkontrollchef till 2008 då han gick till Carnegie Investment bank, där han stannade i två år som riskchef och finanschef.

Det var under den turbulenta tid när Carnegie, i november 2008, förlorade sitt banktillstånd, Riksgälden tog över banken och i februari 2009 sålde banken till Altor och Bure.

2010 återvände Anders Karlsson till Swedbank som riskkontrollchef och har varit  banken trogen sedan dess.

Platsannonser