Finans Nyhet

FI varnar för Vaska Ventures

Taggar i artikeln

Bedrägeri
Publicerad
Uppdaterad

Finansinspektionen (FI) har fått kännedom om att personer som säger sig representera Vaska Ventures erbjuder investerare att köpa deras innehav av aktier. Enligt FI verkar detta vara ett så kallat avgiftsbedrägeri, då investeraren uppmanas att betala in en avgift i förväg.

Realtid.se

Finansinspektionen skriver också i sin varning att Vaska Ventures hänvisar till den falska myndigheten Office for Financial Inspection för att öka sin trovärdighet.

Men trots tjusig hemsida så existerar Vaska Ventures enligt FI:s efterforskningar. Vaska Ventures har inte tillstånd från FI att driva värdepappersrörelse eller annan finansiell verksamhet i Sverige och står alltså inte under FI:s tillsyn. Någon gränsöverskridande verksamhet för Vaska Ventures har heller inte anmälts till Finansinspektionen från något annat EES-land.

FI varnar investerare och andra att handla med företag som inte har tillstånd att driva finansiell verksamhet. Varningarna finns samlade i FI:s varningslista. Samtliga företag med tillstånd i Sverige finns i FI:s företagsregister.

Annons

Annons