Fear & Greed-index stiger till 57 – signalerar viss girighet i marknaden

Taggar i artikeln

S&P 500
Publicerad
Uppdaterad

Amerikanska S&P 500-index har stigit med cirka 18 procent sedan mitten av juni och från ett väldigt dystert sentiment i början av sommaren börjar det nu bli andra tongångar. Fear & Greed-indikatorn har stigit till en notering på 57 och slår därmed om till att signalera girighet i marknaden.

Finwire

CNN Money uppdaterar indexet varje dag och det består av en kombination av sju olika indikatorer som visar om marknaden för närvarande drivs av rädsla eller girighet. Indexet sträcker sig mellan 0 och 100.

Ju närmre indexet är 100 desto mer girighet indikeras i marknaden och tvärtom är det en hög rädsla i marknaden när indexet faller ned mot 0. Aktuell nivå kan jämföras med bottennotering på 7 i mitten av maj vilket visade på extrem rädsla i marknaden. I samband med att börserna därefter satte en ny botten i juni höll sig indikatorn något högre vid 14.

Den här typen av sentimentindikatorer har historiskt kunnat visat sig peka ut contrarian-lägen i marknaden, till exempel att börsen ofta närmar sig en botten när rädslan är som störst.

Annons

 

Annons