JuridikNyhet

Ernstberger krävs på 75 miljoner

Alexander Ernstberger, Allra Alexander Ernstberger, Allra
Alexander Ernstberger. Foto: Olof Ehrs
Publicerad
Uppdaterad

Allras tidigare vd Alexander Ernstberger krävs på 75 miljoner kronor. Bakom kravet står konkursförvaltaren i Ernstbergers eget bolag.

Realtid.se

I januari 2020 som tingsrätten friade Ernstberger och de tre övriga åtalade i Allra-härvan, vilket innebar att Kronofogden betalade tillbaka de drygt 66 miljoner kronor som tagits i beslag från 41-åringens bolag S2 Invest AB.

Några dagar senare valde Ernstberger att dela ut 75 miljoner kronor till sig själv via en extra bolagsstämma, ett beslut som fattades trots att tingsrättens dom inte vunnit laga kraft, något som Realtid tidigare rapporterat om.

I somras ändrade hovrätten de friande domarna och dömde de fyra åtalade till mellan fyra och sex års fängelse för grov trolöshet mot huvudman. Männen överklagade, men i december meddelade högsta domstolen att ärendet inte kommer att prövas.

Annons

Kort därpå försatte Ernstberger S2 Invest AB i konkurs. Nu arbetar konkursförvaltaren för att få tillbaka miljonerna som delades ut vid den extra bolagsstämman. Det rapporterar Expressen.

– Reglerna i aktiebolagslagen har inte följts när det gäller skyddet av det bundna egna kapitalet, säger konkursförvaltaren, advokat Krister Levin, till Expressen.

Annons