Christian Sinding, vd på EQT. Foto: EQT.
Christian Sinding, vd på EQT. Foto: EQT.
Morgonsvepet

EQT säljer kreditenhet

EQT säljer EQT Credit till Bridgepoint, Telia avyttrar sitt innehav i Turkcell och Klövern i ny affär med Imperia Fastigheter. Här hittar du morgonens nyheter i korthet.

Uppdaterad 2020-06-18
Publicerad 2020-06-18

EQT uppges sälja sin kreditenhet till Bridgepoint
Riskkapitalbolaget EQT säljer sin kreditenhet, EQT Credit, till den brittiska private equity-firman Bridgepoin, enligt ett pressmeddelande. Genom affären får Bridgepoint tillgång till en enhet med 3,9 miljarder euro i tillgångar. Inga finansiella detaljer är ännu presenterade.

Telia säljer innehavet i Turkcell
Telia säljer sitt innehav om 47,1 procent i Turkcell Holding till det statligt ägda Turkey Wealth Fund för 530 miljoner dollar, motsvarande cirka 5 miljarder kronor. Det uppger Telia i ett pressmeddelande sent på onsdagen.

Blandade reaktioner på Wall Street
De ledande börserna i New York pendlade mellan positivt och negativt territorium under onsdagen. Vid stängning stod det klart att Dow Jones backade 0,7 procent, S&P 500-index minskade 0,4 procent medan Nasdaqs kompositindex steg 0,2 procent.

Klövern säljer två fastigheter för 116 miljoner
Fastighetsbolaget Klövern säljer två fastigheter i Västerås till Imperia Fastigheter. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 116 miljoner kronor. Detta framkommer av ett pressmeddelande.

Brasilien sänker styrräntan
Brasilien sänkte landets styrräntan till 2,25 procent från tidigare 3 procent, skriver Finwire.

USA skärper reglerna för landets techbolag
Det amerikanska justitiedepartementet (DOJ) har lagt fram nya lagförslag som ska göra online-plattformar, likt Facebook, Twitter och Google, mer ansvariga för innehåll som produceras av dess användare samt tvinga dem att administrera innehållet bättre, rapporterar CNBC.

Arbetslösheten ökar i Australien
Australiens arbetslösheten ökar mer än väntat till 7,1 procent. Så hög har den inte varit sedan i oktober 2001. Analytikerkonsensus låg på 6,9 procent, skriver Finwire.

Norwegians vd: Det är inte över än
Norwegians vd Jacob Schram säger i en intervju till TT att flygbolaget fortfarande är i desperat behov av ytterligare kapitaltillskott. “Att vi får in mer cash är lika viktigt som att du och jag har blod i kroppen”, säger han till TT.

Kraftigt vinstras för Skistar
Skistar redovisar en förlust före skatt på 3 miljoner kronor för det brutna räkenskapsårets tredje kvartal, avslutat den 31 maj. Det kan jämföras med en vinst på 318 miljoner kronor under motsvarande kvartal ett år tidigare, skriver TT.

K2A i nytt samarbete med Obos
Bostadsutvecklaren K2A, Knaust & Andersson Fastigheter, har ingått avtal med Obos rörande utveckling av gröna samhälls- och bostadsfastigheter i form av hyresrätter, skriver Finwire.

Platsannonser