Fonder

EQT köper fastighet från Folksam

EQT Real Estate gör andra fastighetsförvärvet i Sverige och köper en fastighet på söder i Stockholm från Folksam.

Uppdaterad 2018-05-11
Publicerad 2018-05-11

EQT Real Estate I fund meddelar i dag att fonden gör ett förvärv av fastighetet Hönsfodret 1, som inrymmer både en skola samt kontorsytor på Södermalm i Stockholm. Säljaren är Folksam Sak.

Förvärvspriset uppgår till 33 miljoner euro, motsvarande cirka 345 miljoner kronor innan skatt.

Förvärvet är fondens sjunde fastighetsförvärv och det andra förvärvet i Sverige.

Henrik Orrbeck som är rådgivare för fonden uppger att fastigheten har en unik möjlighet att uppgradera en existerande kontorsbyggnad i centrala Stockholm.Robert Rackind som är EQT-partner och chef över Real Estate på EQT Partners samt rådgivare för fonden uppger att fastigheten representerar vad fonden står för -  att identifiera underinvesterade tillgångar. Han uppger även att fonden ser många möjligheter i denna regiob och kommer att fortsätta undersöka marknaden.

EQT real Estate I anlitade Linklaters, AF Consulting, Concila, Archus och Beadmans som rådgivare vid förvärvet.

Även Folksam aviserar under fredagsmorgonen om fastighetstransaktionen. Folksam skriver att byggnaden om 9.000 kvadratmeter uppfördes 1983 åt Folksam som bedrev verksamhet i lokalerna fram till juni 2011.

– Den här försäljningen ligger i linje med vår fastighetsstrategi som har fokus på de bästa kontorshusen i Stockholm, Göteborg och Malmö och bostäder på landets större tillväxtorter. Projektet är inte vår inriktning och Hönsfodret står inför stora förändringar för att kunna nå sin fulla potential. Att behålla och genomföra dessa investeringar skulle ta för mycket fokus från organisationen. Vi satsar istället på en fortsatt expansion och vi vill växa på våra prioriterade marknader, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör på Folksam Fastigheter.

Cushman & Wakefield var rådgivare till Folksam vid försäljningen.

 

Platsannonser