Entra rekommenderar inte Castellums bud
Fastigheter

Entra: Castellums bud inte tillräckligt bra

Styrelsen öppnar dock för att diskutera initiativ som kan skapa aktieägarvärde.

 

Uppdaterad 2020-12-14
Publicerad 2020-12-14

I ett pressmeddelande skriver Entra att nivån på Castellums frivilliga erbjudande av kontanter och aktier i Entra inte är tillräckligt bra

– Efter att ha fått förfrågningar från  Castellum och SBB i november har styrelsen övervägt alternativa strategiska alternativ för bolaget och är beredda att fortsätta de processer som fortfarande är relevanta. Om en tydligt värdeskapande transaktion med Castellum eller andra parter är tillgänglig kommer styrelsen att överväga hur en sådan transaktion bäst kan struktureras och genomföras, säger styrelsens ordförande Siri Hatlen, och tillägger:

– Detta kan innebära alternativa transaktionsstrukturer för ett frivilligt erbjudande på Entras aktier. Styrelsens mål är att utveckla aktieägarvärden och göra det som är i bolagets och aktieägarnas gemensamma intresse. Styrelsen syftar till att dra en slutsats om vad som tros vara den bästa vägen framåt för Entra den 21 december 2020, säger Siri Hatlen, styrelsens ordförande i Entra.

I onsdags förra veckan meddelade SBB att man drar tillbaka sitt uppköpserbjudande. Bolaget meddelade i slutet av november att den skulle bjuda 165 norska kronor per aktie, vilket värderade Entra till drygt 30 miljarder norska kronor.

En dag efter SBB presenterat sitt bud kastade sig Castellum sig in i kampen med ett bud på 170,86 NOK per aktie. SBB stod på sig och tyckte att deras bud var det bästa, eftersom det uppgick till en högre kontantdel. 

Men förra veckan drog SBB tillbaka sitt bud och kom samtidigt med hård kritik av processen.

Entras styrelseordförande Siri Hatlen svarade på SBB: s uttalanden i ett pressmeddelande.

–Det är viktigt för styrelsen att betona att SBB har fått samma tillgång till information om Entra som andra intressenter. SBB, som andra intressenter, erbjöds också tillgång till Entras styrelse och ledning, bland annat för att diskutera den uppdaterade värderingen, sa Hatlen. 

Samtidigt har Balder köpt upp till över 10 procent av aktierna i det norska fastighetsbolaget.

Platsannonser

Logga in