Annons

Annons

"En mycket spännande roll att få ta över"

Anna-Greta Sjöberg tar över som styrelseordförande för Marginalen Bank. 
"Det är en mycket spännande roll att få ta över i en tid då banklandskapet genomgår en snabb förändring," säger hon till Realtid.

Anna-Greta Sjöberg har varit styrelseledamot i Marginalen Bank sedan 2016. 2011 grundade Anna-Greta Sjöberg vård- och omsorgsföretaget Crispa AB. Hon har även lång erfarenhet från finansvärlden och hade mellan 1998 och 2011 flera ledande befattningar inom Royal Bank of Scotland.

– Det är en mycket spännande roll att få ta över som styrelseordförande i en tid då banklandskapet genomgår en snabb förändring. Av utmaningar finns det många; nya regelverk träder i kraft och nya aktörer gör entré på marknaden, hållbarhetsfrågan har blivit en överlevnadsfråga som växer i betydelse för varje år och teknikutvecklingen går i rasande fart. En stor utmaning är givetvis att samtidigt behålla kundfokuset och kontinuerligt sträva efter att öka kundnöjdheten. Att navigera rätt i detta landskap och jobba med bankens långsiktiga strategi och position ser jag som min huvuduppgift, säger Anna-Greta Sjöberg i en skriftlig kommentar till Realtid.

Stämman beslutade vidare om omval av styrelseledamöterna Ewa Glennow, Gunilla Herlitz, Peter Sillén och Håkan Österberg. Avgående styrelseordförande Peter Lönnquist återgick till sin tidigare roll som vice ordförande i styrelsen.

Annons

Annons

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons