Finans

Ellevio ger ut sin första gröna obligation om 1 650 miljoner kronor

Ellevio tar upp sitt första lån på obligationsmarknaden inom bolagets ramverk för gröna obligationer och emitterar obligationer på totalt 1 650 miljoner kronor.

Publicerad 2020-06-05

Obligationerna är öronmärkta för energieffektiva investeringar i form av smarta elmätare som installeras hos närmare en miljon hushåll och företag i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ellevio har lanserat ett grönt ramverk för att erbjuda kapitalmarknaden möjligheten att investera i projekt som stöttar omställningen till ett utsläppsneutralt och klimatsmart energisystem. Ramverket har granskats av det oberoende klimat- och miljöforskningsinstitutet CICERO och har fått högsta betyg ”Dark Green”.

-– Det här är Ellevios första gröna obligation och vi är glada över att intresset har varit så stort. Obligationen har övertecknats 2,5 gånger, vilket är ett tydligt tecken på att marknaden ser positivt på och vill vara med på vår resa för att framtidssäkra Sverige, säger Johan Lindehag, vd på Ellevio i en skriftlig kommentar.

Obligationerna emitteras under bolagets Euro Medium Term Note (EMTN) program samt i enlighet med Ellevios ramverk för gröna obligationer. Medlen kommer att användas för finansiering av gröna tillgångar som de definieras av ramverket. Obligationerna emitteras den 11 juni 2020 med förfallodag den 11 juni 2027.

Platsannonser