Eirik Lunde, ordförande, Mats Lindoff, ledamot, Bumbee Labs.
Eirik Lunde, ordförande, Mats Lindoff, ledamot, Bumbee Labs. Foto: Bumbee Labs
Riskkapital

Eirik Lunde och Mats Lindoff ansluter till Bumbee Labs – som tar in 21 miljoner

Telekomspecialisten Eirik Lunde och mobiltelefonilegendaren Mats Lindoff tar plats i styrelsen för Bumbee Labs, som tar in 21 miljoner kronor i en ny kapitalrunda. 

Uppdaterad 2021-06-16
Publicerad 2021-06-16

Telekomveteranen Eirik Lunde, med erfarenhet som bland annat vd för NextGenTel Holding ASA, Telio and Ventelo, har utsetts till ny ordförande i Bumbee Labs, specialisten inom footfalllanalys. Det kommunicerar bolaget samtidigt som en ny kapitalanskaffning om 21 miljoner kronor som Bumbee Labs avser att använda till den fortsatta internationella expansionen.

Eirik Lunde får i uppdrag att, tillsammans med Bumbee Labs-management, inleda fler samarbeten i USA, Europa och Asien. Bumbee Labs har idag samarbeten med en rad etablerade branschaktörer, däribland Telia.

Även mobiltelefonilegandaren Mats Lindoff, tidigare technologichef på Sony Ericsson Mobile, har rekryterats till styrelsen i Bumbee Labs. 

Majoriteten av det nya kapital som Bumbee Labs tagit in i den aktuella kapitalrundan kommer från investerare i Norge. Det ser Bumbee Labs som ett bevis på internationell efterfrågan på bolagets lösningar.

Bummbee Labs är specialiserat inom footfalllanalys, det vill säga analysen av hur många personer kommer in och ut exempelvis i shoppinggallerior. Detta mäter bolaget via anonymiserade wifi-signaler inomhus och utomhus på ett sätt som IMY, med hänsyn till dataskyddsdirektivet, GDPR, godkänt. 

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in