Finans Nyhet

Efter Visa-beskedet: Precise Biometrics rusar på börsen

Precise Biometrics tillträdande vd Stefan K Persson.
Publicerad

Svenska Precise Biometrics stiger med 16 procent på Stockholmsbörsen på måndagen. Även samarbetspartnern Fingerprint Cards aktie är upp. Orsak: Bolagen ska ingå i Visas och Mountain American Credit Unions pilottest med biometriska betalkort i USA. ”Vi tar nästa strategiska steg för biometriska kort”, säger Thomas Rex affärsområdeschef för smarta kort på Fingerprint.

Realtid.se

Realtid.se berättade på måndag morgon att Stefan K Persson – som i dag är Executive Vice President BO Home inom Bang Olufsen-koncernen – blir ny vd för Precise Biometrics.

Thomas Rex är affärsområdes-
chef för så kallade smarta kort
på Fingerprint Cards (FPC).
Foto: FPC

Samtidigt meddelade bolaget även att dess alogritmlösning Precise Biomatch Embedded för fingeravtrycksavläsning i smarta kort ska ingå i det pilotprojekt – som samarbetspartnern Fingerprint Cards genomför med Visa och Mountain America Credit Union i USA.

Annons

Precise Biometrics hade på måndag förmiddag stigit med närmare 16 procent på Stockholmsbörsen, medan Fingerprint Cards var upp knappt 4 procent.

– Samarbete är nycklen i ekosystemet för smarta kort och betalningar. Vi är stolt över att bli en del av dessa marknadstester med Visa. Detta visar att vi kliver in i nästa fas i vår strategi för [så kallade] dual interface biometric-kort”, säger Thomas Rex affärsområdeschef för smarta kort på Fingerprint.

Annons